Nie odpala :(
Moderator: flapjck1
Nie odpala :(
Witam,
moje cudo stalo okolo miesiaca i nie chce odpalic .Wczesniej odpalalo od strzala. Przeczyscilem swiece i nie wiem co dalej robic?
Z gory dziekuje za pomoc.
moje cudo stalo okolo miesiaca i nie chce odpalic .Wczesniej odpalalo od strzala. Przeczyscilem swiece i nie wiem co dalej robic?
Z gory dziekuje za pomoc.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Nie odpala :(
iskra jest? paliwo jest?
wlacznik kapotazowy moze zawinil? alarm masz? moze zapomniales rozbroic immo?
kreci? nie kreci?
wlacznik kapotazowy moze zawinil? alarm masz? moze zapomniales rozbroic immo?
kreci? nie kreci?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Paliwo jest, iskra jest. A co to jest wlacznik kapotazowy ?? i gdzie sie znajduje ?? Alarmu i immo nie ma.Tak, kreci.
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
pod maską z prawej strony u góry taki czarny guzik gumowy zawieszony na grodzi między komorą silnika a wnętrzem
jak wjechałeś na krawężnik bądź w jakąś dziurę mógł wyskoczyć i wyłączyć pompę paliwa
jak wjechałeś na krawężnik bądź w jakąś dziurę mógł wyskoczyć i wyłączyć pompę paliwa
- Załączniki
-
- thumb_05CB9CFA-ACF8-7024-D970DE185E48F3AF.jpg (10.39 KiB) Przejrzano 1708 razy
Nie mam teego wlacznika pod maska(patrz zdjecie), ja nie jezdzilem nim miesiac czasu i nawet na pych nie da rady odpalic, a wczesniej palil od strzala.
- Załączniki
-
- 150720111139.jpg (178.08 KiB) Przejrzano 1696 razy
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
masz mylnie wpisane w avatara Mini'97 stąd porady sprawdzenia wyłacznika uderzeniowego
u Ciebie powinno być prościej
sprawdź czy pompa pcha paliwo do gaźnika i czy iskra jest na każdej ze świec
u Ciebie powinno być prościej
sprawdź czy pompa pcha paliwo do gaźnika i czy iskra jest na każdej ze świec
Tak, pcha paliwo.Iskra jest na kazdej ze swiec. Siedze w garazu z laptopem i nie wiem co dalej robic.. .Moze wiece jak prawidlowo podlaczyk kable wysokiego napiecia, moze w tym tkwi problem, bo robilem rozrusznik i moze zle cos podlaczalem..
Ok juz dziala !! kopulke zle przykrecalem, obrocilem o 180 stopni i dziala.Dzieki za porady
podpinam się pod temat
mam problem chyba z immobiliserem, Mini nie chce odpalić, wygląda to następująco: po włożeniu kluczyków do stacyjki i wyłączeniu immobilisera przekręcam kluczyk i słychać tylko pyknięcie i zero reakcji, samochód nie odpala. Z początku myślałem że to wina alteranotora ale ładuje, akumulator też działa jest słaby ale działa Pomaga wyjęcie akumulator i podpięcie na nowo, ale do czasu, często jest też tak że po zgaszeniu silnika dioda od immobilisera się nie zapala no i oczywiście wtedy też nie kręci.
Pytanie czy znacie kogoś kto ogarnia te tematy w wawie i okolicy, i czy się opłaca to robić czy wywalić immo
mam problem chyba z immobiliserem, Mini nie chce odpalić, wygląda to następująco: po włożeniu kluczyków do stacyjki i wyłączeniu immobilisera przekręcam kluczyk i słychać tylko pyknięcie i zero reakcji, samochód nie odpala. Z początku myślałem że to wina alteranotora ale ładuje, akumulator też działa jest słaby ale działa Pomaga wyjęcie akumulator i podpięcie na nowo, ale do czasu, często jest też tak że po zgaszeniu silnika dioda od immobilisera się nie zapala no i oczywiście wtedy też nie kręci.
Pytanie czy znacie kogoś kto ogarnia te tematy w wawie i okolicy, i czy się opłaca to robić czy wywalić immo
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
pilot rozbraja ci immo?
kluczyk musi byc na jednym kolku z pilotem
kluczyk musi byc na jednym kolku z pilotem
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
- akumulator naładowany
- pilot i kluczyk na jednym oczku wiszą
Sprawa wygląda tak jakby było gdzieś zwarcie, po wciśnięciu unlock i przekręceniu kluczyka słychać tylko delikatne pyknięcie i zero reakcji.
Przypuszczam że imm, może alarm chociaż ostatnio go nie załączałem i też są takie objawy.
Na razie hula ale za 15 czy 20 odpaleniem wiem że będzie powtórka z rozrywki
Ps. Aku muszę też wymienić jaki polecacie do mpi
- pilot i kluczyk na jednym oczku wiszą
Sprawa wygląda tak jakby było gdzieś zwarcie, po wciśnięciu unlock i przekręceniu kluczyka słychać tylko delikatne pyknięcie i zero reakcji.
Przypuszczam że imm, może alarm chociaż ostatnio go nie załączałem i też są takie objawy.
Na razie hula ale za 15 czy 20 odpaleniem wiem że będzie powtórka z rozrywki
Ps. Aku muszę też wymienić jaki polecacie do mpi