Nie odpala :(

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

kumek20

Nie odpala :(

Post autor: kumek20 »

Witam,
moje cudo stalo okolo miesiaca i nie chce odpalic :( .Wczesniej odpalalo od strzala. Przeczyscilem swiece i nie wiem co dalej robic?
Z gory dziekuje za pomoc.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Nie odpala :(

Post autor: flapjck1 »

iskra jest? paliwo jest?

wlacznik kapotazowy moze zawinil? alarm masz? moze zapomniales rozbroic immo?

kreci? nie kreci?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
kumek20

Paliwo jest, iskra jest. A co to jest wlacznik kapotazowy ?? i gdzie sie znajduje ?? Alarmu i immo nie ma.Tak, kreci.
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

pod maską z prawej strony u góry taki czarny guzik gumowy zawieszony na grodzi między komorą silnika a wnętrzem
jak wjechałeś na krawężnik bądź w jakąś dziurę mógł wyskoczyć i wyłączyć pompę paliwa
Załączniki
thumb_05CB9CFA-ACF8-7024-D970DE185E48F3AF.jpg
thumb_05CB9CFA-ACF8-7024-D970DE185E48F3AF.jpg (10.39 KiB) Przejrzano 1708 razy
kumek20

Nie mam teego wlacznika pod maska(patrz zdjecie), ja nie jezdzilem nim miesiac czasu i nawet na pych nie da rady odpalic, a wczesniej palil od strzala.
Załączniki
150720111139.jpg
150720111139.jpg (178.08 KiB) Przejrzano 1696 razy
Awatar użytkownika
humin
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: humin »

masz mylnie wpisane w avatara Mini'97 stąd porady sprawdzenia wyłacznika uderzeniowego
u Ciebie powinno być prościej
sprawdź czy pompa pcha paliwo do gaźnika i czy iskra jest na każdej ze świec
kumek20

Tak, pcha paliwo.Iskra jest na kazdej ze swiec. Siedze w garazu z laptopem i nie wiem co dalej robic.. :( .Moze wiece jak prawidlowo podlaczyk kable wysokiego napiecia, moze w tym tkwi problem, bo robilem rozrusznik i moze zle cos podlaczalem..
kumek20

Ok juz dziala !! :) kopulke zle przykrecalem, obrocilem o 180 stopni i dziala.Dzieki za porady
Michauu

Post autor: Michauu »

podpinam się pod temat

mam problem chyba z immobiliserem, Mini nie chce odpalić, wygląda to następująco: po włożeniu kluczyków do stacyjki i wyłączeniu immobilisera przekręcam kluczyk i słychać tylko pyknięcie i zero reakcji, samochód nie odpala. Z początku myślałem że to wina alteranotora ale ładuje, akumulator też działa jest słaby ale działa :grin: Pomaga wyjęcie akumulator i podpięcie na nowo, ale do czasu, często jest też tak że po zgaszeniu silnika dioda od immobilisera się nie zapala no i oczywiście wtedy też nie kręci.

Pytanie czy znacie kogoś kto ogarnia te tematy w wawie i okolicy, i czy się opłaca to robić czy wywalić immo :?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

pilot rozbraja ci immo?

kluczyk musi byc na jednym kolku z pilotem
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Konrad K_2 »

a moze naładuj akumulator
Michauu

Post autor: Michauu »

- akumulator naładowany
- pilot i kluczyk na jednym oczku wiszą
Sprawa wygląda tak jakby było gdzieś zwarcie, po wciśnięciu unlock i przekręceniu kluczyka słychać tylko delikatne pyknięcie i zero reakcji.
Przypuszczam że imm, może alarm chociaż ostatnio go nie załączałem i też są takie objawy.
Na razie hula ale za 15 czy 20 odpaleniem wiem że będzie powtórka z rozrywki :mad:

Ps. Aku muszę też wymienić jaki polecacie do mpi :?:
ODPOWIEDZ