Czy szukać nadal HS4 czy może lepiej Hif44? Na forum dużo też informacji o gaźnikach weber i w związku z tym mętlik w głowie, w co inwestować?
Nie ukrywam że miło by było gdyby pojawił się jakiś wzrost mocy

Moderator: flapjck1
Dodaj jeszcze, że w obydwu tych silnikach masz głowice 12G295 ze średnicami kanałów i zaworów ssących większymi jak w serii a to nieco sytuację zmieniaWódz pisze:... ja mam 38 w jednej tysiaczce i 44 w drugiej tysiaczce, i hula az miło:)
Na to nie liczLukas pisze:markfive dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź. Jakby każdy tak odpowiadał na forach
Bardziej sensowna jest wymiana silnika na 1275. Masz z miejsca bez żadnych modyfikacji 20 KM więcej z zupełnie seryjnego nie wysilonego zespołu napędowego. Modyfikacje 998 zostaw dla ludzi, którym w jakimś konkretnym celu jest to potrzebne (do sportu) lub owszem chcieli by mieć szybsze czy "zrywniejsze" auto, natomiast nie godzą się na to by było głośniej w środku i zużywało więcej paliwaLukas pisze: ...Był pomysł na wymianę głowicy w tel litrówce na taką od 1.3, stąd ten HIF44. Zobaczymy jak to wyjdzie, może lepiej wsadzić cały silnik 1.3 zamiast się bawić z tym litrowym. Z kolei słyszałem, ze ta litrówka jest bardziej podatna na różne modyfikacje.
Rozumiem, że z tym "kaput" chodzi Ci o to, że na ogół SU HS gdy ma wyrobioną oś przepustnicy nie schodzi z obrotów do ustalonej wartościachib pisze:...udało mi się zdobyć gaźnik Hif38 - miał być w bdb stanie ...niekiedy po rozgrzaniu trzyma wysokie obroty (ok 2 tyś) przy wciśnięciu sprzęgła..
Miałem nadzieję że z hifem już nie będzie takich problemów jak z hs4, na stronie markfive czytałem że gaźnik kaput, ale może jednak da się coś z tym zrobić?