CZY TAKI GAZNIK PODPASUJE DO MOJEGO MINI ???
Moderator: flapjck1
CZY TAKI GAZNIK PODPASUJE DO MOJEGO MINI ???
witam mam okazje kupic gaznik ale nie wiem czy bedzie on pasowal do mojego mini ( 1000 koniec lat 70 )
ponizej zamieszczam zdjecie
gaznik ma takie oznaczenia :
tag labelled AUD 13 filler AUC 8103 chamber AUC1390 PDC11 main body AUC82 float lid AUC 9203
ponizej zamieszczam zdjecie
gaznik ma takie oznaczenia :
tag labelled AUD 13 filler AUC 8103 chamber AUC1390 PDC11 main body AUC82 float lid AUC 9203
- Załączniki
-
- gaznik.jpg (18.44 KiB) Przejrzano 1087 razy
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: CZY TAKI GAZNIK PODPASUJE DO MOJEGO MINI ???
Pokaż zdjęcie od strony przepustnicy, bo wydaje mi sie ze jest to gaznik do 850 lub 1000 ale do najstarszego kolektora gdzie sruby mocujące były w pionie jedna nad drugą.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
a tak wogole gaznik jak gaznik ale w tle jest ladna fajerka
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
niestety nie mam inncyh fotek...
kiera sprzedana...
szukam porady gdyz musze sie szybko na ten gaznik zdecydowac ...
boje sie jednak ze nie podpasuje...
gaznik jest nowka . czy nowy gaznik moze miec jakies wady? tzn . czy gaznik nigdy nie montowany i nowy ale takie który przelezal dlugi czas na polce moze miec jakies wady?
pozdrawiam olo
kiera sprzedana...
szukam porady gdyz musze sie szybko na ten gaznik zdecydowac ...
boje sie jednak ze nie podpasuje...
gaznik jest nowka . czy nowy gaznik moze miec jakies wady? tzn . czy gaznik nigdy nie montowany i nowy ale takie który przelezal dlugi czas na polce moze miec jakies wady?
pozdrawiam olo
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
tzw "new-old stock" ? gumowe elementy najczęściej zżera czas, a jeżeli nie był przechowywany w warunkach o niskiej wilgotności (lub nie były dobrze zabezpieczone), metalowe elementy ruchome mogły się zapiec. Wg mnie najlepiej rozebrać na części sprawdzić jeszcze raz ich stan,wyczyścić, przesmarować i hejaaa , znaczy się montować
Pozdrawiam, Saint
Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
Gażnik.
Istotną sprawą jest srednica gardzieli i rozmieszczenie śrób mocujących. Mucisz zdiąć swój i porównać rozstaw
otworów.Chyba,że ów gażnik kupujesz z kolektorem.Pokazany na zdięciu gażnik znam jedunie z ilustracji.
Nigdy nie mialem o takim rozstawie więc dla mnie to nietypowy (nawet nie mam takich kolektorów).
otworów.Chyba,że ów gażnik kupujesz z kolektorem.Pokazany na zdięciu gażnik znam jedunie z ilustracji.
Nigdy nie mialem o takim rozstawie więc dla mnie to nietypowy (nawet nie mam takich kolektorów).
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
podlacze sie do pytania
mam nikompletny silnik 1300 )brak kolektora i gaznika) a chciałbym go sprawdzic , czy ubało by sie sprawdzic na kolektorze i gazniku z litrówki?
mam nikompletny silnik 1300 )brak kolektora i gaznika) a chciałbym go sprawdzic , czy ubało by sie sprawdzic na kolektorze i gazniku z litrówki?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
odpalic odpalisz na bank, moze nie do konca bedziesz mogl go sprawdzic na osiagi ale powinien swoje wady i zalety uwidocznic
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
flapjck1 pisze:powinien swoje wady i zalety uwidocznic
i wlasnie o to chodzi - dzieki