Mini cooper S z USA problem!!!!

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

byk

Mini cooper S z USA problem!!!!

Post autor: byk »

Witam Wszystkich!!!
Kupilem R 57 ze Stanow Zjednoczonych 2009 rok, zdolalem przerobic swiatla na ksenony z poziomowaniem, licznik na europejski - zakodowany, dzialajacy, blokade kierownicy itd. Mam jednak problem - tylne swiatlo przeciwmgielne. Podlaczajac tester pod modul przestrzeni podlogowej mozna wysterowac sygnal, ale z przelacznika ktory jest w elemencie obslugi klimatyzacji nie udaje sie. Malo tego czesc amerykanska i europejska maja ten sam numer czesci, chodzi o modul obslugi klimatyzacji, w ktorym znajduje sie przelacznik do swiatel przeciwmgielnych. W R 57 jest w oryginale tylko jeden przelacznik dzwignia ktora do gory wlacza sie przednie przeciwgielne a na dol tylne. Moze mial ktos podobny problem???? A moze ktos wie kto moze mi pomoc??? Prosze o pomoc. Z gory dziekuje

ps. dla ASO przerobka jest niemozliwa, tak jak i wszystkie inne ktore zrobilem :grin:
Awatar użytkownika
Konrad K_2
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Mini cooper S z USA problem!!!!

Post autor: Konrad K_2 »

tez chciałem u ciebie zrobic ksenony z poziomowaniem ;-)
dafit

Post autor: dafit »

moze to kwestia odpowiedniego zakodowania tego sterownika, nie za bardzo znam sie na elektronice bmw, co innego audi.
zoy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: zoy »

byk pisze:Witam Wszystkich!!!
Kupilem R 57 ze Stanow Zjednoczonych 2009 rok, zdolalem przerobic swiatla na ksenony z poziomowaniem, licznik na europejski - zakodowany, dzialajacy, blokade kierownicy itd. Mam jednak problem - tylne swiatlo przeciwmgielne. Podlaczajac tester pod modul przestrzeni podlogowej mozna wysterowac sygnal, ale z przelacznika ktory jest w elemencie obslugi klimatyzacji nie udaje sie. Malo tego czesc amerykanska i europejska maja ten sam numer czesci, chodzi o modul obslugi klimatyzacji, w ktorym znajduje sie przelacznik do swiatel przeciwmgielnych. W R 57 jest w oryginale tylko jeden przelacznik dzwignia ktora do gory wlacza sie przednie przeciwgielne a na dol tylne. Moze mial ktos podobny problem???? A moze ktos wie kto moze mi pomoc??? Prosze o pomoc. Z gory dziekuje

ps. dla ASO przerobka jest niemozliwa, tak jak i wszystkie inne ktore zrobilem :grin:
Własnie czeka mnie wymiana licznika na europejski plus zrobienie włącznika przeciwmgielnych, czy udało ci się rozwiązać problem z przeciwmgielnymi. I pytanko licznik europejski + radio podchodzi p&p pod amerykański ?
FLUSHSTYLE PL- FORM OVER FUNCTION
HELLAFAIL, HELLAFLUSH, PADDIFLUSH, SLAMMED, STANCE
KW
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: KW »

Mi w R56 z USA udało się zainstalować przełącznik w zaślepionym miejscu. Musisz tylko w ASO zamówić ten chromowany "pstryczek". Da się. Z tego co pamiętam, chyba bez emulatora się nie obyło.
zoy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

KW pisze:Mi w R56 z USA udało się zainstalować przełącznik w zaślepionym miejscu. Musisz tylko w ASO zamówić ten chromowany "pstryczek". Da się. Z tego co pamiętam, chyba bez emulatora się nie obyło.
Zobaczymy jak będzie, dziś dotarł do mnie komplet Licznik + radio + konsola środkowa z R56 EU, niby to wszystko mam :) ale srebrne i to w wersji US, teraz będzie czarne tak by pasowało do listew piano black
zoy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

I pytanko do znawcow tematu :) czy wymiana licznika, radia, moduly klimatyzacji wymaga kodowania? Moze w/w elementy zadzialaj na zasadzie p&p ?
Awatar użytkownika
jrock7
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R55 Cooper D

Post autor: jrock7 »

wiem z doswiadczenia, ze wymiana radia (nawet na identyczne) wymaga kodowania...(ASO)
zoy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

jrock7 pisze:wiem z doswiadczenia, ze wymiana radia (nawet na identyczne) wymaga kodowania...(ASO)
nie koniecznie :) radio z licznikiem już wymieniłem i działa P&P, problem pojawił się po założeniu panelu klimatyzacji. Włącznik działają bez problemu, problem pojawił się ze sterowaniem nagrzewnicy, nie startuje :)
Załączniki
2012_01_03_ZOY-SPEC_PL_MINI_R56_licznik_panel_klimatyzacji_01.jpg
2012_01_03_ZOY-SPEC_PL_MINI_R56_licznik_panel_klimatyzacji_01.jpg (379.23 KiB) Przejrzano 2891 razy
Ostatnio zmieniony 03 sty 2012, 13:06 przez zoy, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
jrock7
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R55 Cooper D

Post autor: jrock7 »

i see :)
u mnie niestety nie zadzialalo, wiec musialem odwiedzic ASO..
zoy
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

jrock7 pisze:i see :)
u mnie niestety nie zadzialalo, wiec musialem odwiedzic ASO..
:( szkoda ze jestem własnie w Wawie, tak to bym podjechał do Foty i chłopaki programatorem odpalili mi sterowaniem. No nic mam nadzieje ze w czwarte nie będzie -15C i bez ogrzewania dojadę do 3city.

ps. po przygodach z Warszawskimi ASO nie oddam do nich Mini facepalm
ps. 2 jeśli ktoś jest zainteresowany opisem i zdjęciami wymiany zestawu z 2007 na zestaw z 2011 zapraszam tu : http://zoy-spec.pl/
ODPOWIEDZ