Elementy mocowania wydechu

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Wedymin

Elementy mocowania wydechu

Post autor: Wedymin »

Rura wydechowa strasznie tłucze mi o podłogę. Powód jest prosty: poprzedni właściel "fachowo" zawiesił w jednym miejscu wydech na skręconym drucie...
Mam w związku z tym pytanie: jakie elementy mocowania dokupić? Mam zamiar wymienić i uzupełnić w zasadzie wszystko oprócz tego mocowania przy samym silniku, bo to akurat jest OK.
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: Elementy mocowania wydechu

Post autor: Saint »

Zależy jaki masz wydech- czy poprowadzony centralnie, czy też wychodzi na bok, przy bocznym są oprócz mocowanie przy silniku 2 elastyczne mocowania- do tylniego wózka - przed tłumikiem i za nim. Można też zrobić mocowania na sztywno :wink:

Poniżej szkic o co mi chodziło.
Pozdrawiam, Saint
Załączniki
mocowania wydechu.JPG
mocowania wydechu.JPG (8.96 KiB) Przejrzano 666 razy
Zawodowy Szyderca
Wedymin

Post autor: Wedymin »

Mam poprowadzony bokiem, czyli końcówka wydechu jest po lewej stronie samochodu.
Uchwyt za tłumikiem jest raczej OK, tyle, że zardzewiały, a uchwyt przed tłumikiem ma właśnie ten "fachowy" patent na hak z drutu przyczepiony do gumowego kółka...
Awatar użytkownika
Sadam
Maniak
Maniak
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

Akurat mi fotkę wcięło i na stronie nie ma. Generalnie to jest zestaw do mocowania, a w zestawie jest obejma ta przy silniku, gumowe mocowania tak jak na pięknym schemacie Sainta :wink: i do tego haczyki metalowe do ludzkiego zamocowania tłumików, a nie na patenty :). Spróbuje jutro się dostać pod auto i cyknąć zdjęcia. Na pewno wszystkie śrubeczki są jeszcze, żeby to skręcić.
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
ODPOWIEDZ