Jakie filtry ?KNECHT, MANN, HENGST,BOSCH ??R53
Jakie filtry ?KNECHT, MANN, HENGST,BOSCH ??R53
pytanie1: Jaki najlepszy filtr oleju czy firma ma znaczenie ?chodzi mi do R53 - co polecacie ?
pytanie2: Jaki najlepszy filtr powietrza j.w?
Sporo czytałem na ten temat i są to firmy porównywalne,dość dobre-Jakie jest Wasze zdanie?Jakieś doświadczenia,uwagi ?
pytanie2: Jaki najlepszy filtr powietrza j.w?
Sporo czytałem na ten temat i są to firmy porównywalne,dość dobre-Jakie jest Wasze zdanie?Jakieś doświadczenia,uwagi ?
Re: Jakie filtry ?KNECHT, MANN, HENGST,BOSCH ??R53
Ad.1. Każdy z wymienionych dobry
Ad.2. Każdy z wymienionych dobry - możesz się pokusić o K&N lub PIPERCROSS, żeby mieć poczucie większej mocy.
Ad.2. Każdy z wymienionych dobry - możesz się pokusić o K&N lub PIPERCROSS, żeby mieć poczucie większej mocy.
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
jw - bez znaczenia, osobiście kupiłbym Knechta z prostego przyzwyczajenia. Z filtrem powietrza podobnie, nie traciłbym kasy na wkładkę sportową, wymieniłbym/zmodyfikowałbym całą puszkę dla głośniejszego jęczenia
static
ja stosuje w obu przypadkach filtrona, wyglada to np. tak filtr oleju, dosyć tanie są te filtry i nie sprawiaja mi kłopotu więc je montuje, choć mam znajomych co inwestują w knechta, hengsta czy nawet k&n
Pomiedzy knechtem a filtornem nie ma az takiej sporej roznicy. Dopiero przy filtronie i mannie jest bo nawet 100 na filtrach tych samych. Ja sie przejechalem na filtornie szybko sie zurzywaly we wczesniejszych autach i wrzucam od 2 lat Manna a ostetecznie knechta.
Co do K&N to lepiej juz wrzucic przerobiony uklad dolotowy. Masz gotowe zestawy ze stozkiem. Ceny zaczynaja sie od tysiaka az do 1700 zloty. Przy tego typu filtrach trzeba pamietac o ich czyszczeniu przy wymianie reszty filtrow bo inaczej nie spelniaja swojej roli. Sa do nichspecialne spreje do czyszczenia np z K&N
Boscha odradzam strasznie sie zrypal w szczegolnosci na czesciach samochodowych. Inne produkty maja jeszcze ok. Najgorsze maja akumy ktore padaja po roku z seri S3 i S4
Chcesz dobre filtry bierz Knechta jak masz mozliwosc wez w intercarsie na kogos znizki zaplacisz spoko kase bo masz tylko 3 filtry do wymiany bo paliwa jest na stale w baku
Co do K&N to lepiej juz wrzucic przerobiony uklad dolotowy. Masz gotowe zestawy ze stozkiem. Ceny zaczynaja sie od tysiaka az do 1700 zloty. Przy tego typu filtrach trzeba pamietac o ich czyszczeniu przy wymianie reszty filtrow bo inaczej nie spelniaja swojej roli. Sa do nichspecialne spreje do czyszczenia np z K&N
Boscha odradzam strasznie sie zrypal w szczegolnosci na czesciach samochodowych. Inne produkty maja jeszcze ok. Najgorsze maja akumy ktore padaja po roku z seri S3 i S4
Chcesz dobre filtry bierz Knechta jak masz mozliwosc wez w intercarsie na kogos znizki zaplacisz spoko kase bo masz tylko 3 filtry do wymiany bo paliwa jest na stale w baku
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
rany julek, nie moge z tymi wypocinami
co to znaczy: szybko sie zuzywaly filtry?
co to znaczy: szybko sie zuzywaly filtry?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Ale ja moge.
To znaczy ze filtr po kilku miesiacach potrafi sie rozedrzec dla przykladu jesli trudno to sobie zobrazowa. Dla prostrzego zobrazowania to tak samo jak kupienie w new yourkerze tshirta za 19.90 ktory po 2 praniach nadajrze sie juz do wyrzucenia.
Tak samo mozna by zadac pytanie po co filtr sportowy wogole montowac. Po co wogole lac lepszy olej. Przeciez do M poera mozna zalac zwykly owszem a to ze przegrzac mozna motor jak sie katuje auto to juz 2gie.
Rowniez dobrze mozna kupic wszystko co najtansze tylko pytanie ile to wytrzyma i ile na tym pojezdzimy.
Dziwne rozumowanie. Rozumiem jakbysmy byli na forum duzego fiata albo malucha czy 30 letniego mercedesa beczki - po co takie wkladac. Ale sory mini nie kosztuje 3tys tylko sa to auta ktore np w e-Sce zaczynaja sie od 100 tys. To dla mnie smieszne jest patrzec na to ze cos kosztuje 40 zloty wiecej. Skoro stac kogos kupic Mini to powinien liczyc sie z tym ze utrzymanie tego samochodu kosztuje i nie pchac tam wszystkiego co najtansze.
Rowniez dobrze mozesz go zalac bio paliwem bo jest tansze i moze pojedzie dalej po co placic za 98 z shella czy BP przeciez jest drozsze a dlaczego jest lepsze i czy jest lepsze zostawiam to kazdemu do wlasnego rozrachunku z ksiegowym.
Sa rzeczy na ktorych mozna oszczedzic i sa takie na ktorych nie warto proste. A to co wsadzaja w ASO to juz inna bajka
To znaczy ze filtr po kilku miesiacach potrafi sie rozedrzec dla przykladu jesli trudno to sobie zobrazowa. Dla prostrzego zobrazowania to tak samo jak kupienie w new yourkerze tshirta za 19.90 ktory po 2 praniach nadajrze sie juz do wyrzucenia.
Tak samo mozna by zadac pytanie po co filtr sportowy wogole montowac. Po co wogole lac lepszy olej. Przeciez do M poera mozna zalac zwykly owszem a to ze przegrzac mozna motor jak sie katuje auto to juz 2gie.
Rowniez dobrze mozna kupic wszystko co najtansze tylko pytanie ile to wytrzyma i ile na tym pojezdzimy.
Dziwne rozumowanie. Rozumiem jakbysmy byli na forum duzego fiata albo malucha czy 30 letniego mercedesa beczki - po co takie wkladac. Ale sory mini nie kosztuje 3tys tylko sa to auta ktore np w e-Sce zaczynaja sie od 100 tys. To dla mnie smieszne jest patrzec na to ze cos kosztuje 40 zloty wiecej. Skoro stac kogos kupic Mini to powinien liczyc sie z tym ze utrzymanie tego samochodu kosztuje i nie pchac tam wszystkiego co najtansze.
Rowniez dobrze mozesz go zalac bio paliwem bo jest tansze i moze pojedzie dalej po co placic za 98 z shella czy BP przeciez jest drozsze a dlaczego jest lepsze i czy jest lepsze zostawiam to kazdemu do wlasnego rozrachunku z ksiegowym.
Sa rzeczy na ktorych mozna oszczedzic i sa takie na ktorych nie warto proste. A to co wsadzaja w ASO to juz inna bajka
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
i rozumiem ze tak negatywnie oceniany przez ciebie filtron wlasnie sie darl?
tak?
podawaj takie konkrety a nie jakies aluzje ze cos jest lepsze lub gorsze...
jak wyrazasz opinie to staraj sie zeby byla obiektywna a nie propagandowy bulgot
tak?
podawaj takie konkrety a nie jakies aluzje ze cos jest lepsze lub gorsze...
jak wyrazasz opinie to staraj sie zeby byla obiektywna a nie propagandowy bulgot
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Stosuje tylko Knechta i Boscha - wg mnie wystarczający filtr. Na Filtronie przewiozłem się w swoim samochodzie. Zamontowany tej firmy filtr paliwa - po około tygodniu samochód zaczął mieć kłopoty z odpaleniem. Dwa razy wyciągana pompa, sprawdzana, ustawiane opóźnienie, wyprzedzenie - różne pomysły. Objaw - cofające się paliwo z pompy;) Po kilku dniach wściekły kupiłem filtr KNECHTA - objawy zniknęły. Okazało się, że nowy filtr Filtrona zapowietrzał pompę paliwową;). Moja oszczędność trochę nerwów mnie kosztowała. A oszczędziłem może 80zł kupując Filtrona( filtr paliwa do ciężarowej pomocy drogowej). Od tamtej pory go unikam.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
taki argument przyjmuje
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
taka mala akuzja do mistrza od filtrów, w mini jest filtr paliwa w zbiorniku.
To chyba nie do mnie?? Wyraźnie napisałem, że problem był w mojej ciężarowej pomocy drogowej;)monsterk pisze:taka mala akuzja do mistrza od filtrów, w mini jest filtr paliwa w zbiorniku.
Apropos cen, to w tej cenie jest Knecht.Kamil pisze:ja stosuje w obu przypadkach filtrona, wyglada to np. tak filtr oleju, dosyć tanie są te filtry i nie sprawiaja mi kłopotu więc je montuje, choć mam znajomych co inwestują w knechta, hengsta czy nawet k&n
Co do filtrów to tez moge sie wypowiedziec, raz ze pare aut jest w domu a dwa ze u siebie w sklepie sprzedaje bardzo duzo filtrów jesli chodzi o samochody to glownie filtron, bosch i na koncu knecht oraz mann. Swego czasu tez mialem problem z paliwowym z filtrona, identyczny objaw jak u kolegi wyzej czyli zapowietrzanie. To było jakies 2 moze 3 lata temu. Od ponad roku w sprinterze i t4 mam znowu tylko filtrona i nie narzekam bo nic sie nie dzieje z nimi zlego, natomiast do brata bmw zawsze wkladamy kpl. z boscha juz ze 4lata i tez nigdy nie bylo problemów z filtrami. Moi klienci tez nie zwracali mi uwagi ze cos jest nie tak.
Co do filtra powietrza K&N to nie polecam, puszcza sporo syfów jesli sie nie dba o niego bardzo, a jak sie dba to znowu olej z filtra oblepia przepływke bo objawia sie przekłąmaniami we wskazaniach a zcasami ponoć nawet uszkodzeniem przepływki.
Co do filtra powietrza K&N to nie polecam, puszcza sporo syfów jesli sie nie dba o niego bardzo, a jak sie dba to znowu olej z filtra oblepia przepływke bo objawia sie przekłąmaniami we wskazaniach a zcasami ponoć nawet uszkodzeniem przepływki.
A propos zamierzam wymienić na dniach w r53 filtr kabinowy po odgrzybieniu klimy i okazuje sie przy zamowieniu boscha weglowego ze sa rozne wymiary, ma ktos moze te prawidłowe wymiary filtra? Pozdr