Maxi problem w Mini

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

wojtaszka

Re: Maxi problem w Mini

Post autor: wojtaszka »

Objaw jest taki pedał w podłogę i raz na jakiś czas chwilowy brak mocy i po sekundzie dalej przyspiesza.
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

troche tego pojac nie moge jak w nowym samochodzie moze co chwile brakowac mocy... chyba ze mowimy o turbo dziurze :D
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56 Cooper S 13'

Post autor: zimonK »

Też na początku zakładałem turbodziurę, ale kolega wydaje się bardziej ogarnięty, więc od razu odrzuciłem tę wersję :D
Szymon
wojtaszka

Nie no Panowie nie załamujcie mnie:p Wiem co to jest turbo dziura, ale w tym przypadku auto szarpie jakby ruszała nim osoba nie potrafiąca puszczać sprzęgła, tylko dzieje się to na biegu 3/4 np. Dość nieprzyjemna sprawa, szczególnie przy wyprzedzaniu.
haary

Post autor: haary »

U mnie jest to samo ale auto po programie.

Auto też rocznikowo 2011.

Myślałem,że to wina programu a teraz to już głupieję.

Byłem w BMW i żadnych błędów komp nie wyłapał. :???:
wojtaszka

I jak tam sprawa wygląda? Ja niestety dopiero za miesiąc będę w Poznaniu i wtedy podjadę do serwisu, niestety nadal wada się pojawia;/
Awatar użytkownika
zimonK
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56 Cooper S 13'

Post autor: zimonK »

Wojtaszka napisz może do użytkownika Azrael. Pracuje w 4turbo, a tam robią dosyć sporo MINIaczy, więc może będzie wiedział co i jak ;) Wiem jeszcze, że jest ktoś u nas na forum z PromotoR'a, ale nie pamiętam jego nick'a :)
Szymon
haary

Post autor: haary »

Mi podłączyli do kompa Miniaka ale nic nie znaleźli(żadnych błędów silnika). Klemy dokręcone, cewki ok, w pon wymieniam świece. Jak to nie pomoże to jadę do tunera.
ODPOWIEDZ