OrangeSupercharger MPI
Moderator: flapjck1
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: OrangeSupercharger MPI
kompresor jest już na miejscu, brakuje jeszcze przepustnicy, filtra, zamontowanej cewki zapłonowj i linki gazu
- Załączniki
-
- zamontowany.JPG (187.27 KiB) Przejrzano 1408 razy
-
- kompresor od środka.JPG (156.93 KiB) Przejrzano 1408 razy
-
- kompresor.JPG (137.67 KiB) Przejrzano 1408 razy
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Konrad K_2 pisze:przekonany jestes do tej szachownicy?
taki by-pass to w wydech czy w atmosfere?
W dolot
Michał, bypass z alu? I z czego przepustnice podciśnieniową dobrałeś?
Zawodowy Szyderca
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
przepustnica jest z coopera s
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
- macko
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini
- Kontakt:
oj. to chyba przyjade posluchac. a tylko grzmi czy juz takze jezdzi?
maćko
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
jest bosko, dmucha 0.8 bara przy zmianie kółka na 15mm większe bo było 1.5 bara
tego zestawu nie ogarnia standartowy komputer, prawdopodobnie jutro wywioze miniaka do magików od strojenia
a tak poza tym to standartowy układ paliwowy jest mało wydajny, tak też już teraz wiem skąd są problemy w mpi w osiągnięciu lepszego wyniku mocowego
tego zestawu nie ogarnia standartowy komputer, prawdopodobnie jutro wywioze miniaka do magików od strojenia
a tak poza tym to standartowy układ paliwowy jest mało wydajny, tak też już teraz wiem skąd są problemy w mpi w osiągnięciu lepszego wyniku mocowego
- forki
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini 1.3 SPI 95r
Podczas przypadkowej wizyty u Michała - widziałem to cudeńko w akcji.
Mruczy tak że znika problem przechodniów wchodzacych pod koła. Już kilkanaście sekund wcześniej słychać z oddali że jedzie bestia.
Życze aby jeszcze w tym roku udało się Michałowi jak to on powiedział "namieszać troszkę" na torze.
Mruczy tak że znika problem przechodniów wchodzacych pod koła. Już kilkanaście sekund wcześniej słychać z oddali że jedzie bestia.
Życze aby jeszcze w tym roku udało się Michałowi jak to on powiedział "namieszać troszkę" na torze.
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Miniak mechanicznie został skończony,
tu mała ciekawostka - założyłem w lewym nadkolu wentylator od SPI i podłączyłem bez żadnej przeróbki wentylator do kostki która dynada się prze kostce od sygnału dzwiękowego w instalacji MPI i wentylator ozył, jest to najprawdopodobniej kostka do wentylatora jak jest klimatyzacja w miniaku.
Miniak wylądował dzisiaj u fachowców którzy ogarną to co stworzyłem nowym komputerem i wystroją silnik na hamownii. Oczekiwana moc jest ustalona na 100KM i 140 Nm. Czekam miesiąc i zobaczymy co wyjdzie
tu mała ciekawostka - założyłem w lewym nadkolu wentylator od SPI i podłączyłem bez żadnej przeróbki wentylator do kostki która dynada się prze kostce od sygnału dzwiękowego w instalacji MPI i wentylator ozył, jest to najprawdopodobniej kostka do wentylatora jak jest klimatyzacja w miniaku.
Miniak wylądował dzisiaj u fachowców którzy ogarną to co stworzyłem nowym komputerem i wystroją silnik na hamownii. Oczekiwana moc jest ustalona na 100KM i 140 Nm. Czekam miesiąc i zobaczymy co wyjdzie
powodzenia z komputerem i ogarnięciem całości no i mam nadzieje, że będzie możliwość małej rundy na fotelu pasażera ?
monsterk pisze: a tak poza tym to standartowy układ paliwowy jest mało wydajny, tak też już teraz wiem skąd są problemy w mpi w osiągnięciu lepszego wyniku mocowego
Powiedz coś więcej?
Maciek.
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
chodzi o to, że trzeba założyć pompę wydajniejszą i/lub regulator ciśnienia paliwa... wtryski w MPi akurat dają radę i wytrzymają (dużo) większe ciśnienie.