Potwierdzam czyszczenie sporo daje. Posprawdzaj dokładnie wszystkie opaski od powietrza lubią się odkręcać i nie trzymać ciśnieniaSaguaro pisze:jak już będą mieli kolektor zdjęty niech obejrzą stan wężyków, które wchodzą do zbiorniczka podciśnieniowego. Pod wpływem temp robią się jak plastelina, nie trzymają podciśnienia dobrze i auto słabsze, a w efekcie potem może wywalać już błąd doładowania jak już ssunie się taki wężyk całkiem.Fecio pisze:Update: na 27.07 jestem umówiony na sprawdzenie nagaru w dolocie i na zaworach i jego czyszczenie. Dam znać czy to coś pomogło.
Przy okazji czy możecie mi napisać co można jeszcze sprawdzić jak już będą go w tamtych rejonach rozkręcać? W sumie nigdy nie sprawdzałem stanu Vanosa a o rozrządzie już zapomniałem od wymiany kilka lat temu... Tym bardziej że jak stoi na podjeździe, pochylony - tył wyżej, to po odpaleniu na zimny klekocze (mogę wrzucić filmik) mimo kontrolowania stanu oleju.
O te chodzi, które nachodzą na krócce zbiornika i tak samo od strony pompy vacuum:
http://prntscr.com/fvc7us
Po czyszczeniu będziesz zadowolony, nie to autko
R56 S Dymek z wydechu
- ganwilk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI COOPER S R56
- Kontakt:
Re: R56 S Dymek z wydechu
- Fecio
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56 2008 216KM/315Nm British Racing Green
Update:
byłem w znanym miłośnikom mini w krakowie serwisie PIM, gdzie stwierdzili że nie ma potrzeby czyszczenia nagaru . Zapodali mi dodatek do benzyny "na przepalenie dolotu" i powiedzieli że będzie ok. Mam jednak co do tej diagnozy mieszane uczucia Przejechałem cały bak z tym dodatkiem na pełnej prędkości po autostradach i jakoś większej różnicy nie odczuwam
Czy możecie polecić kogoś w Krakowie kto sprawdzi mi dolot kamerą diagnostyczną żeby powiedzieć czy faktycznie nie ma nagaru?
byłem w znanym miłośnikom mini w krakowie serwisie PIM, gdzie stwierdzili że nie ma potrzeby czyszczenia nagaru . Zapodali mi dodatek do benzyny "na przepalenie dolotu" i powiedzieli że będzie ok. Mam jednak co do tej diagnozy mieszane uczucia Przejechałem cały bak z tym dodatkiem na pełnej prędkości po autostradach i jakoś większej różnicy nie odczuwam
Czy możecie polecić kogoś w Krakowie kto sprawdzi mi dolot kamerą diagnostyczną żeby powiedzieć czy faktycznie nie ma nagaru?
- ganwilk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI COOPER S R56
- Kontakt:
Stań sobie na podjeździe 30 min i dostaniesz sie do kolektora żeby go odchylić i zobaczyć nie trzeba go całkiem zdejmować wystarczyć uchylić lusterko i zajrzysz tam własnymi oczami i ocenisz czy jest syf czy nie
- Fecio
- Nowy
Dobra - to teraz mam misję na weekend
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Cooper s
U mnie bylo to samo,postal kilkadziesiat sekund i po dodaniu gazu puszczal dymka,po wymianie uszczelniaczy brak tych objawow.Przebieg 133 tys .
Jakim cudem dodatek do paliwa ma "przepalić dolot" skoro jest wtrysk bezpośredniFecio pisze:Update:
Ile z Ciebie zdarli za ten cudowny środek?
- Fecio
- Nowy
50 zł więc stwierdziłem że nie zaszkodzi spróbować...Adam pisze:
Jakim cudem dodatek do paliwa ma "przepalić dolot" skoro jest wtrysk bezpośredni
Ile z Ciebie zdarli za ten cudowny środek?
- mtzecik
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Countryman S ALL4
jaki jest mniej wiecej koszt wymiany uszczelniaczy zaworowych? W tych silnikach trzeba sciągac do tego głowice?