klekocze na zimnym
klekocze na zimnym
Witam
Wiem, że temat się już pojawiał, ale nie było odpowiedzi na wszystkie pytania
Mianowicie Mini na zimnym klekocze jak diesel, no i wszyscy pisali, że to coś z rozrządem.
Mógłby ktoś napisać co dokładnie i jakie są koszta naprawy tego?
Poza tym drugi objaw jaki pojawił się po wymianie sprzęgła i jego osprzętu to to, że mini na 3-4-5 biegu po 5tys obrotów dziwnie przerywa a po przekroczeniu 180-200 km/h włącza się tryb awaryjny i auto ma znikomą moc.
Dodam, że mam wywalony katalizator przez co świeci mi się check engine, bo sonda wariuje.
Wiem, że temat się już pojawiał, ale nie było odpowiedzi na wszystkie pytania
Mianowicie Mini na zimnym klekocze jak diesel, no i wszyscy pisali, że to coś z rozrządem.
Mógłby ktoś napisać co dokładnie i jakie są koszta naprawy tego?
Poza tym drugi objaw jaki pojawił się po wymianie sprzęgła i jego osprzętu to to, że mini na 3-4-5 biegu po 5tys obrotów dziwnie przerywa a po przekroczeniu 180-200 km/h włącza się tryb awaryjny i auto ma znikomą moc.
Dodam, że mam wywalony katalizator przez co świeci mi się check engine, bo sonda wariuje.
Re: klekocze na zimnym
podpinam się:
- klekotanie to chyba 'urok' mini R55/56 - mam wymieniony i ustawiony rozrząd i klekocze nadal,
- co do przerywania, mam coś innego - przy wbiciu gazu w podłogę auto ciągnie, ale zdarza mu się przerwać (tak jakby na sekundę zadziałała kontrola trakcji) na jakąś chwilę (sekunda może mniej) - kontrolka 'trakcji' jednak nie świeci.
- klekotanie to chyba 'urok' mini R55/56 - mam wymieniony i ustawiony rozrząd i klekocze nadal,
- co do przerywania, mam coś innego - przy wbiciu gazu w podłogę auto ciągnie, ale zdarza mu się przerwać (tak jakby na sekundę zadziałała kontrola trakcji) na jakąś chwilę (sekunda może mniej) - kontrolka 'trakcji' jednak nie świeci.
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Co do klekotania to wymieniałem napinacz olejowy i było ok 2 miechy. Sprawdzajcie olej czy macie wystarczającą ilość.
Koszt wymiany nie był jakis kosmiczny bo chyba ok 350 PLN za część plus robocizna.
Koszt wymiany nie był jakis kosmiczny bo chyba ok 350 PLN za część plus robocizna.
R56 239km 342nm
- bob.dsk
- Wiarus
- Posiadane auto: A45 AMG
Codziennie to nie sprawdzam ale tak co kilka dni zaglądamMaciusiowy pisze:sprawdzam codzienne [serio]

Ile Ci bierze oleju?
R56 239km 342nm
a czy to nie klekocze łancuch o ślizg ?
u mnie też słychac raz na jakiś czas i chce to wymienić dla świętego spokoju
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
w moim poprzednim RS6 4.2 V8 biturbo dokładnie tak było. łańcuch tarł o ślizg i klekotał...Grzegorz77 pisze:a czy to nie klekocze łancuch o ślizg ?

to nie jest jakaś usterka!
Ja też mam czasem tak jak zostawię auto na noc na dworze i gdy noc jest zimna to następnego dnia po odpaleniu dosłownie przez 2 sekundy słychać klepiące popychacze. Co nic dziwnego. A gdy wstawię auto do garażu na noc albo noc jest ciepła to nie ma tej sytuacji.
Ja też mam czasem tak jak zostawię auto na noc na dworze i gdy noc jest zimna to następnego dnia po odpaleniu dosłownie przez 2 sekundy słychać klepiące popychacze. Co nic dziwnego. A gdy wstawię auto do garażu na noc albo noc jest ciepła to nie ma tej sytuacji.
Popychacze nie słychać od strony rozrzadu. Przyłożyć trzeba kij do miejsca skąd nam sie wydaje że puka a drugi koniec do ucha i zlokalizujesz hałas
Co do klekotania to nie mam pojęcia co sie może dziać, natomiast jesli chodzi o przerywania o którym piszesz to miałem niedawno podobny objaw. Co sie okazało na swiecach były przebicia i prawdopodobnie przez to tak sie działo. Po wymianie usterki brak.Maciusiowy pisze:podpinam się: