zblokowany ręczny ?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

zblokowany ręczny ?

Post autor: maniujr »

zdarzył się komuś problem z "trzymaniem" ręcznego mimo, że wajha jest w pozycji "spocznij" ;) ?

coś się mojemu pomyliło i mam tak jak by na drugim ząbku - auto ewidentnie samo hamuje, stoi pod górkę, stawia wyczuwalny opór podczas jazdy, tarcze z tyłu są gorące, tzn. prawa parzy, lewa gorąca no i śmierdzi jak bym dopiero co z okrążenia na torze zjechał ;)

jutro jadę do mechaniora, ale może ktoś już coś takiego przerabiał. przycinająca się linka ? zacisk padł ?

fakt, że po drodze do firmy mam kilka fajnych winkli i czy sucho czy mokro lecę na drugim biegu i rękaw szarpię dość często, a miniak posłusznie zapina boki;)
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Re: zblokowany ręczny ?

Post autor: Brennt »

lol :P i wez tu pozniej kup niezajezdzona S-ke :)
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
tomsop

Post autor: tomsop »

Z tego co oglądałem budowę hamulca ręcznego w S to poszła Ci sprężyna, cena 150 zł ( salon) kolega kupił taką na szrocie w Niemczech za 5 euro :)
maniujr
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

gumowa osłona tłoczka padła, dostał się syf i tłoczek się nie cofa - to nie kwestia ręcznego co w ogóle hamowania na tylne osi. z drugiej strony nie wiele lepiej. ma ktoś może takie gumki ?
Awatar użytkownika
Sadam
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: Sadam »

Intercars ma, D4715 - zestaw naprawczy zacisku

tylko sprawdź czy średnica się zgadza, zestaw jest do tłoczka 34mm
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas :(
maniujr
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

miałem oryginalne osłony mini, które znalazłem w bagażniku po zakupie. poprzedni właściciel chyba wiedział o słabym stanie osłon tylko nie zdążył ich wymieć. ja skojarzyłem dopiero dzisiaj :roll: szkoda, że kosztowało mnie to jeszcze wymianę tarcz i klocków...
ODPOWIEDZ