mini cooper SPI 1996 Blue Star
Moderator: flapjck1
mini cooper SPI 1996 Blue Star
Wkleje kilka zdjec z procesu doprowadzania mojego mini do stanu w jakim znajduje sie dzisiaj.....
- Załączniki
-
- tak wygladalo mini kiedy je odnalazlem.Jak zwyle wyglada niezle do czasu kiedy zajrzy sie tu i tam....
- Mój mini z ogłoszenia.jpg (46 KiB) Przejrzano 2304 razy
piaskowanie
Mini zostalo przywiezione z Niemiec przez uwczesnego wlasciciela (Angola) ten model BLUE STAR produkowany byl na rynek niemiecki w 1996 roku. Niestety nie zostalo rozebrane do przyslowiowej ostatniej srubki, zadecydowaly o tym finanse...oczywiscie.
- Załączniki
-
- Na tym zdjeciu widac komore silnika po piaskowaniu.
- wszystkie zdjecia 173.jpg (93.78 KiB) Przejrzano 2235 razy
Ostatnio zmieniony 23 maja 2010, 19:12 przez mordamoja, łącznie zmieniany 1 raz.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: mini cooper SPI 1996 Blue Star
w kazdego posta mozesz wrzucic 3 zdjecia
kazde kolejne to tworzysz nowy post ( odpowiedz )
pamietaj o rozmiarze
kazde kolejne to tworzysz nowy post ( odpowiedz )
pamietaj o rozmiarze
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
kolejne zdjecie
Konieczna byla wymiana paneli A, pokrywy silnika, czesciowe wspawywanie blachy w bagazniku i listwy podtrzymujacej tylny zderzak. Drzwi od dolu nie wygladaly rowniez najlepiej i trzeba bylo dospawac czesciowo dolna listwe.
- Załączniki
-
- mini piaskowanie czesc kolejna
- wszystkie zdjecia 192.jpg (86.2 KiB) Przejrzano 2231 razy
1996 Mini Blue Star
Nie bede wklejal wielu zdjec z prac blacharskich bo pewnie kazdy widzial podobne wiele razy. Przechodze wiec dalej
- Załączniki
-
- mini przygotowane do polozenia podkladu
- wszystkie zdjecia 225.jpg (90.78 KiB) Przejrzano 2228 razy
1996 mini cooper
Mini juz po polozeniu podkladu z jego zadowolonym wlascicielem. Prace posuwaja sie do przodu...
- Załączniki
-
- wszystkie zdjecia 248.jpg (64.1 KiB) Przejrzano 2225 razy
1996 mini cooper
Nie wiem jak to sie stalo? Lakiernik nie potrafil tego wyjasnic, jednak po lakierowaniu farba na mini sie sciela, albo zsiadla. To zdjecie mialo przedstawiac pieknie slniacego mini w tahity blue! Kolejny raz mini musialo byc wiec szczyszczone papirem sciernym i przygotowane do lakierowania. Tym razem farbe kupilem w renomowanym punkcie!
- Załączniki
-
- wszystkie zdjecia 278.jpg (77.87 KiB) Przejrzano 2222 razy
mini 1996 SPI
Tym razem sukces. Mini juz po malowaniu. Nic dziwnego lakiernikowi patrzylem tym razem na rece i pistolet po poprzedniej wpadce z lakierem. Pryskal mnie karcherem zebym mu nie przeszkadzal
- Załączniki
-
- Image0012.jpg (58.67 KiB) Przejrzano 2218 razy
mini 1996 SPI
Dusza miniaka tez zostala odsiwezona tak bardzo jak tylo pozwalaly mi finanse, tym razem ja piaskowalem i malowalem. Wymienionych bylo kilka elementow, ale mini poza filtrem K & N jest zupelnie standardowy. Skrzynia biegow zostala rozlozona bo mialem klopoty z redukcja biegow; z 4 na 3. Przelozenia zostaly standardowe, a ha nowe sprzeglo
- Załączniki
-
- SNB10509.JPG (111.86 KiB) Przejrzano 2210 razy
mini 1996 spi
kolejne zdjecia pojawia sie wkrotce, jak tylko mini zostanie wypolerowane i popstrykane aparatem.
Pozdrawiam, Maciej
Pozdrawiam, Maciej
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
z niemiec do uk? kurde to jak drzewo do lasu
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
flapjck1 pisze:z niemiec do uk? kurde to jak drzewo do lasu
Tak, tak ktos musial to auto naprawde kochac. Przekladka byla obowiazkowa i wszystkie konieczne zmainy. Dopiero niedawno zmienilem swiatla z europejskich na angola....zastanawialem sie czego nadjerzdzajacy z naprzeciwka blyskaja mi swiatlami, troche ich oslepialo