MINI Rocketman
MINI Rocketman
http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... 600976,415
Czy faktycznie wejdzie do produkcji
Czy powstanie nowe mini o wymiarach pradziadka?
Czy faktycznie wejdzie do produkcji
Czy powstanie nowe mini o wymiarach pradziadka?
- Załączniki
-
- Mini_rocketman_Rocketman_5040708.jpg (34.49 KiB) Przejrzano 1949 razy
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 11:51 przez swirek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: MINI Rocketman
dobrze bo mi z gamy nowości tylko paceman podchodził
tylko te lampy tylne....
tylko te lampy tylne....
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 12:07 przez Konrad K_2, łącznie zmieniany 1 raz.
dla leniwych wrzucam foty z tego newsa
- Załączniki
-
- Mini_rocketman_Rocketman_5040711.jpg.jpeg (37.6 KiB) Przejrzano 1932 razy
-
- Mini_rocketman_Rocketman_5040710.jpg.jpeg (54.2 KiB) Przejrzano 1932 razy
-
- Mini_rocketman_Rocketman_5040709.jpg.jpeg (40.4 KiB) Przejrzano 1932 razy
Sam pomysł zrobienia w końcu małego MINI jest bardzo fajny ale brak kanapy z tyłu na 2 osoby to jakiś żart
Wiem że to tylko prototyp ale imho przednie i tyle światła mogli by zostawić z obecnej generacji
Wiem że to tylko prototyp ale imho przednie i tyle światła mogli by zostawić z obecnej generacji
- Załączniki
-
- Mini_rocketman_Rocketman_5040717.jpg.jpeg (44.02 KiB) Przejrzano 1925 razy
http://www.minispace.com/en_us/article/ ... 3/?eid=503
Tu trochę więcej szczegółów, wliczając w to brak kanapy + fajne video. Więcej będzie wiadomo po targach w Genewie na początku marca.
Nie kumam tylko tych świateł z tyłu i rury wydechowej Poza tym imho jest spoko. Pierwszy z nowych modeli który czymś mnie przekonuje
Tu trochę więcej szczegółów, wliczając w to brak kanapy + fajne video. Więcej będzie wiadomo po targach w Genewie na początku marca.
Nie kumam tylko tych świateł z tyłu i rury wydechowej Poza tym imho jest spoko. Pierwszy z nowych modeli który czymś mnie przekonuje
g00dMan pisze:Sam pomysł zrobienia w końcu małego MINI jest bardzo fajny ale brak kanapy z tyłu na 2 osoby to jakiś żart
żart dla 2 osób? a smart 2 osobowy nie cieszy sie powodzeniem? sam też użytkuje smarta niepotrzebuje wozić wieciej niż 2 osoby i w takim przypadku jest to auto idealne szczególnie do miasta a nie jedna 2metrowa osoba zdziwiła się ile w nim miejsca
swirek pisze:g00dMan pisze:Sam pomysł zrobienia w końcu małego MINI jest bardzo fajny ale brak kanapy z tyłu na 2 osoby to jakiś żart
żart dla 2 osób? a smart 2 osobowy nie cieszy sie powodzeniem? sam też użytkuje smarta niepotrzebuje wozić wieciej niż 2 osoby i w takim przypadku jest to auto idealne szczególnie do miasta a nie jedna 2metrowa osoba zdziwiła się ile w nim miejsca
ok nieprecyzyjnie napisałem chodziło mi o to że brak tylnej kanapy na 2 osoby w pojeździe takich rozmiarów to żart klasyk ma długość ~3m i jakoś z tyłu spokojnie 2 osoby siedzą ba nawet 3 wejdą bez specjalnej gimnastyki
- humin
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
goodman zgadza się ale classic nie spełnia wymagań bezpieczeństwa która będzie musiał spełniać ten model, a do tego niestety musi być deko nadmuchany
po drugie do klasyka nie wsadzasz 17calowych felg o szerokości >200
widać po zdjęciu że po prostu na 2 siedziska nie było miejsca
po drugie do klasyka nie wsadzasz 17calowych felg o szerokości >200
widać po zdjęciu że po prostu na 2 siedziska nie było miejsca
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
bierzcie pod uwagę, że to prototyp i założenia projektantów będą w mniejszym bądź większym stopniu zmienione.
np. nie jestem przekonany czy takie tylne lampy spełnią wymogi bezpieczeństwa, pełna tylna kanapa też jest chyba do upchania po niewielkich zmianach
np. nie jestem przekonany czy takie tylne lampy spełnią wymogi bezpieczeństwa, pełna tylna kanapa też jest chyba do upchania po niewielkich zmianach
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Bardzo elegancki Jakby tylko człowiek dysponował zbędną gotówką na takie auto to już w ogóle byłoby fajnie A swoją drogą ciekawa jestem jaką ceną obrarzą tą piękność
To jest koncept i nie wiadomo czy kiedykolwiek ujrzy światło dzienne wersja produkcyjna, więc cen też pewnie nie poznamy szybko
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
mi się wydaje że za 2, 3 lata będzie do kupienia w salonach. Pewnie nie taki sam ale na pewno zbliżonych rozmiarów
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Pojawiły się nowe zdjęcia i video pokazujące bardziej szczegółowo Rocketmana:
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,9157645,S ... _male.html
Na drugim filmiku widać dlaczego tylne światła mają taki dziwny kształt - one rzucają światło na karoserię tworząc coś w rodzaju poświaty. Fajny efekt ale i tak imho nie pasują
hehe no to żeś mnie ubiegł hello
http://moto.pl/MotoPL/1,88389,9157645,S ... _male.html
Na drugim filmiku widać dlaczego tylne światła mają taki dziwny kształt - one rzucają światło na karoserię tworząc coś w rodzaju poświaty. Fajny efekt ale i tak imho nie pasują
hehe no to żeś mnie ubiegł hello
- zimonK
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56 Cooper S 13'
Ale wiecie co... drzwi są skokszone Świetny pomysł z tą konstrukcją. To jak się otwiera bagażnik, też jest super Fajnie by było, żeby takie rozwiązania były w wersji finalnej
Szymon