Radio, telefon?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

tomsop

Radio, telefon?

Post autor: tomsop »

Cześć

Chciał bym się dowiedzieć co jest w moim mini:
Załączniki
Głośniej i ciszej po lewej poprzednia następna piosenka. Czy jeszcze do czegoś możn je używać?
Głośniej i ciszej po lewej poprzednia następna piosenka. Czy jeszcze do czegoś możn je używać?
zdjęcie 3.JPG (84.15 KiB) Przejrzano 2419 razy
guziczki na kierownicy? te po lewej to tempomat?
guziczki na kierownicy? te po lewej to tempomat?
zdjęcie 2.JPG (83.4 KiB) Przejrzano 2419 razy
od czego jest guzik do góry po lewej stronie licznika?
od czego jest guzik do góry po lewej stronie licznika?
zdjęcie 1.JPG (121.28 KiB) Przejrzano 2419 razy
tomsop

Re: Radio, telefon?

czy do tego radia da się podłączyć kabel jack 3,5mm bez specjalnego boxa ( który kosztuje 400zl) i czy widziliście może go na allegro :)
Załączniki
czy do tego radia da się  podłączyć kabel jack 3,5mm bez specjalnego boxa ( który kosztuje 400zl) i czy widziliście może go na allegro :)
czy do tego radia da się podłączyć kabel jack 3,5mm bez specjalnego boxa ( który kosztuje 400zl) i czy widziliście może go na allegro :)
zdjęcie 4.JPG (105.8 KiB) Przejrzano 2420 razy
Brennt
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: Brennt »

1. zmiana jasnosci podswietlenia zegarow
2. czemu wszystkie zdjecia robisz do gory nogami? (jesli mieszkasz w australii cofam pytanie ;))
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
tomsop

1.dzięki, a co z resztą?
2. Mieszkam w PL ale moj iphhone pochodzi z GB :)) ( nie wiem co mu odbiło(tel), bo zdjęcia na komie wyglądają normalnie )
Awatar użytkownika
Babak
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Kontakt:

Post autor: Babak »

Brennt pisze: 2. czemu wszystkie zdjecia robisz do gory nogami? (jesli mieszkasz w australii cofam pytanie ;))
Brennt... suchooooo :D

tomsop
Niestety jeżeli chcesz cokolwiek podłączyć typu mp3/ipod/iphone/usb musisz kupić sprzęt.
ASO około 600zł jest podłączenie do ipod'a nie oryginalne szity po 400zł. Nie wiem co tam chcesz dokładnie podłączyć, musisz popytać w ASO co jest dostępne i czy te podłączenie do ipoda ma gniazdo mini jack.
Załączniki
lewy guzior nic nie robi jest chyba swego rodzaju "guzikiem do wykorzystania" np pod jakiś immobilizer czy coś, a powstał w wyniku symetrii
lewy guzior nic nie robi jest chyba swego rodzaju "guzikiem do wykorzystania" np pod jakiś immobilizer czy coś, a powstał w wyniku symetrii
IMG_2233.JPG (164.47 KiB) Przejrzano 2382 razy
IMG_2232.JPG
IMG_2232.JPG (364.65 KiB) Przejrzano 2382 razy
tomsop

Babak dziękuje :) to co wstawiłeś jest z instrukcji obsługi czy z jakiejś stronki? chętnie przyjrzał bym się całości bliżej :)
tomsop

Super gdyby dało się podłączyc iphone i sterować nim z kierownicy ale cena 400-600 zł to zdecydowanie za dużo...

A czymś takim da się podłączać mp3, szukając jakiś czas temu po forach maniaków elektroniki i bmw znalazłem coś takiego ( to idzie podobno zrobić nie mając wielkiego pojęcia o elektronice):
Załączniki
2754492740.jpeg
2754492740.jpeg (23.15 KiB) Przejrzano 2349 razy
Awatar użytkownika
pididi
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Clubman JCW LCI

Post autor: pididi »

To instrukcja jest.
W ASO możesz kupić sobie sam kabel AUX (jack 3,5mm), który podłączasz od tyłu do radia. Sprawa prosta i dość tania, nic więcej nie jest potrzebne.
static
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Post autor: Bzyq »

Witam,
polecam sposób, o którym mówi pididi. Więcej w tym temacie i/lub tutaj. Lepiej kupić sobie taki kabelek PC audio w jakimś sklepie elektronicznym lub komputerowym. Ja za taki kabelek z gotowym wyjściem na Jack'a 3,5 zapłaciłem 8 zł :wink:.

Zajrzyj też tutaj - sprawa alternatywna dla tego boxa za 400 czy 600 zł. Więcej w tym temacie.
Pozdrawiam
Bzyku
Awatar użytkownika
Babak
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Kontakt:

pididi pisze:To instrukcja jest.
W ASO możesz kupić sobie sam kabel AUX (jack 3,5mm), który podłączasz od tyłu do radia. Sprawa prosta i dość tania, nic więcej nie jest potrzebne.
Pipidi a w przedliftowym radiu też jest z tyłu gniazdo AUX?

Ja kupiłem zestaw za 400zł z http://www.audiomaniak.eu/adaptery.html ale trochę dziadowy jest.
Kupiłem bo chciałem podpięcie ipod/iphone ale jeśli tylko jack jest potrzebny to fajnie że można się z tyłu podpiąć.
Pytanie tylko czy da rade wtedy zmieniać utwory kierownicą?
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Babak pisze:Pipidi a w przedliftowym radiu też jest z tyłu gniazdo AUX?
Jest wyjście AUX
Babak pisze:Pytanie tylko czy da rade wtedy zmieniać utwory kierownicą?
Nie da rady. Można zmieniać tylko telefonem lub mp3. Jest jeszcze trzecia opcja transmiter FM, ew. transmiter FM w telefonie - bardzo dobra rzecz, polecam sam często korzystam z tego rozwiązania (Nokia N8). Może jest jakaś aplikacja typu transmiter FM na iPhone.
Bzyku
Awatar użytkownika
Babak
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Kontakt:

Bzyq pisze: Nie da rady. Można zmieniać tylko telefonem lub mp3.
-A no właśnie! mniejszy komfort trochę...
Bzyq pisze: Jest jeszcze trzecia opcja transmiter FM, ew. transmiter FM w telefonie - bardzo dobra rzecz, polecam sam często korzystam z tego rozwiązania (Nokia N8). Może jest jakaś aplikacja typu transmiter FM na iPhone.
Co to takiego ten transmiter FM? Jak to działa? jakieś linki?
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek

To takie urządzenie nadające na wybranej częstotliwości. Ustawiasz w nim jakąś częstotliwość potem w radiu tą samą i gra muzyka :smile:. Tutaj przykład a można to kupić na allegro - wpisz transmiter FM a wyskoczy tego ze 30 stron. Jest to jakaś (bezprzewodowa) alternatywa dla AUX. Sterowania z kiery nie ma ale jest z pilota :mrgreen: - zawsze coś :wink:. Ja posiadam taką funkcje transmitera w telefonie - bardzo dobra rzecz. Może są jakieś aplikacje pod iOS lub Android.
Bzyku
tomsop

Bzyq widziałeś może gdzieś na allego ten kabel pc audi?
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Niestety na allegro nie spotkałem.
Zapytaj w komputerowym, możesz też wziąć fotki z tej strony i pokazać im o co Ci chodzi. Ja tylko powiedziałem, że chce mieć wyjście na Jack'a 3,5 i na drugi dzień wszystko było. Dokupiłem sobie jeszcze metr kabla (ten audio pc ma z 10-15 cm) z wyjściem i wejściem na Jack 3,5 i poprowadziłem sobie tak jak chciałem.

P.S. Jakbyś miał duże trudności ze zdobyciem tego to daj znać.
Bzyku
ODPOWIEDZ