Radio, telefon?
Radio, telefon?
Cześć
Chciał bym się dowiedzieć co jest w moim mini:
Chciał bym się dowiedzieć co jest w moim mini:
- Załączniki
-
- Głośniej i ciszej po lewej poprzednia następna piosenka. Czy jeszcze do czegoś możn je używać?
- zdjęcie 3.JPG (84.15 KiB) Przejrzano 2426 razy
-
- guziczki na kierownicy? te po lewej to tempomat?
- zdjęcie 2.JPG (83.4 KiB) Przejrzano 2426 razy
-
- od czego jest guzik do góry po lewej stronie licznika?
- zdjęcie 1.JPG (121.28 KiB) Przejrzano 2426 razy
Re: Radio, telefon?
czy do tego radia da się podłączyć kabel jack 3,5mm bez specjalnego boxa ( który kosztuje 400zl) i czy widziliście może go na allegro 

- Załączniki
-
- czy do tego radia da się podłączyć kabel jack 3,5mm bez specjalnego boxa ( który kosztuje 400zl) i czy widziliście może go na allegro :)
- zdjęcie 4.JPG (105.8 KiB) Przejrzano 2427 razy
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
1. zmiana jasnosci podswietlenia zegarow
2. czemu wszystkie zdjecia robisz do gory nogami? (jesli mieszkasz w australii cofam pytanie
)
2. czemu wszystkie zdjecia robisz do gory nogami? (jesli mieszkasz w australii cofam pytanie

There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
1.dzięki, a co z resztą?
2. Mieszkam w PL ale moj iphhone pochodzi z GB
) ( nie wiem co mu odbiło(tel), bo zdjęcia na komie wyglądają normalnie )
2. Mieszkam w PL ale moj iphhone pochodzi z GB

- Babak
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
- Kontakt:
Brennt... suchoooooBrennt pisze: 2. czemu wszystkie zdjecia robisz do gory nogami? (jesli mieszkasz w australii cofam pytanie)

tomsop
Niestety jeżeli chcesz cokolwiek podłączyć typu mp3/ipod/iphone/usb musisz kupić sprzęt.
ASO około 600zł jest podłączenie do ipod'a nie oryginalne szity po 400zł. Nie wiem co tam chcesz dokładnie podłączyć, musisz popytać w ASO co jest dostępne i czy te podłączenie do ipoda ma gniazdo mini jack.
- Załączniki
-
- lewy guzior nic nie robi jest chyba swego rodzaju "guzikiem do wykorzystania" np pod jakiś immobilizer czy coś, a powstał w wyniku symetrii
- IMG_2233.JPG (164.47 KiB) Przejrzano 2389 razy
-
- IMG_2232.JPG (364.65 KiB) Przejrzano 2389 razy
Babak dziękuje
to co wstawiłeś jest z instrukcji obsługi czy z jakiejś stronki? chętnie przyjrzał bym się całości bliżej 

Super gdyby dało się podłączyc iphone i sterować nim z kierownicy ale cena 400-600 zł to zdecydowanie za dużo...
A czymś takim da się podłączać mp3, szukając jakiś czas temu po forach maniaków elektroniki i bmw znalazłem coś takiego ( to idzie podobno zrobić nie mając wielkiego pojęcia o elektronice):
A czymś takim da się podłączać mp3, szukając jakiś czas temu po forach maniaków elektroniki i bmw znalazłem coś takiego ( to idzie podobno zrobić nie mając wielkiego pojęcia o elektronice):
- Załączniki
-
- 2754492740.jpeg (23.15 KiB) Przejrzano 2356 razy
- pididi
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Clubman JCW LCI
To instrukcja jest.
W ASO możesz kupić sobie sam kabel AUX (jack 3,5mm), który podłączasz od tyłu do radia. Sprawa prosta i dość tania, nic więcej nie jest potrzebne.
W ASO możesz kupić sobie sam kabel AUX (jack 3,5mm), który podłączasz od tyłu do radia. Sprawa prosta i dość tania, nic więcej nie jest potrzebne.
static
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Witam,
polecam sposób, o którym mówi pididi. Więcej w tym temacie i/lub tutaj. Lepiej kupić sobie taki kabelek PC audio w jakimś sklepie elektronicznym lub komputerowym. Ja za taki kabelek z gotowym wyjściem na Jack'a 3,5 zapłaciłem 8 zł
.
Zajrzyj też tutaj - sprawa alternatywna dla tego boxa za 400 czy 600 zł. Więcej w tym temacie.
Pozdrawiam
polecam sposób, o którym mówi pididi. Więcej w tym temacie i/lub tutaj. Lepiej kupić sobie taki kabelek PC audio w jakimś sklepie elektronicznym lub komputerowym. Ja za taki kabelek z gotowym wyjściem na Jack'a 3,5 zapłaciłem 8 zł

Zajrzyj też tutaj - sprawa alternatywna dla tego boxa za 400 czy 600 zł. Więcej w tym temacie.
Pozdrawiam
Bzyku
- Babak
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Pipidi a w przedliftowym radiu też jest z tyłu gniazdo AUX?pididi pisze:To instrukcja jest.
Ja kupiłem zestaw za 400zł z http://www.audiomaniak.eu/adaptery.html ale trochę dziadowy jest.
Kupiłem bo chciałem podpięcie ipod/iphone ale jeśli tylko jack jest potrzebny to fajnie że można się z tyłu podpiąć.
Pytanie tylko czy da rade wtedy zmieniać utwory kierownicą?
- Bzyq
- Swój Człowiek
Jest wyjście AUXBabak pisze:Pipidi a w przedliftowym radiu też jest z tyłu gniazdo AUX?
Nie da rady. Można zmieniać tylko telefonem lub mp3. Jest jeszcze trzecia opcja transmiter FM, ew. transmiter FM w telefonie - bardzo dobra rzecz, polecam sam często korzystam z tego rozwiązania (Nokia N8). Może jest jakaś aplikacja typu transmiter FM na iPhone.Babak pisze:Pytanie tylko czy da rade wtedy zmieniać utwory kierownicą?
Bzyku
- Babak
- Swój Człowiek
- Kontakt:
-A no właśnie! mniejszy komfort trochę...Bzyq pisze: Nie da rady. Można zmieniać tylko telefonem lub mp3.
Co to takiego ten transmiter FM? Jak to działa? jakieś linki?Bzyq pisze: Jest jeszcze trzecia opcja transmiter FM, ew. transmiter FM w telefonie - bardzo dobra rzecz, polecam sam często korzystam z tego rozwiązania (Nokia N8). Może jest jakaś aplikacja typu transmiter FM na iPhone.
- Bzyq
- Swój Człowiek
To takie urządzenie nadające na wybranej częstotliwości. Ustawiasz w nim jakąś częstotliwość potem w radiu tą samą i gra muzyka
. Tutaj przykład a można to kupić na allegro - wpisz transmiter FM a wyskoczy tego ze 30 stron. Jest to jakaś (bezprzewodowa) alternatywa dla AUX. Sterowania z kiery nie ma ale jest z pilota
- zawsze coś
. Ja posiadam taką funkcje transmitera w telefonie - bardzo dobra rzecz. Może są jakieś aplikacje pod iOS lub Android.

Bzyku
- Bzyq
- Swój Człowiek
Niestety na allegro nie spotkałem.
Zapytaj w komputerowym, możesz też wziąć fotki z tej strony i pokazać im o co Ci chodzi. Ja tylko powiedziałem, że chce mieć wyjście na Jack'a 3,5 i na drugi dzień wszystko było. Dokupiłem sobie jeszcze metr kabla (ten audio pc ma z 10-15 cm) z wyjściem i wejściem na Jack 3,5 i poprowadziłem sobie tak jak chciałem.
P.S. Jakbyś miał duże trudności ze zdobyciem tego to daj znać.
Zapytaj w komputerowym, możesz też wziąć fotki z tej strony i pokazać im o co Ci chodzi. Ja tylko powiedziałem, że chce mieć wyjście na Jack'a 3,5 i na drugi dzień wszystko było. Dokupiłem sobie jeszcze metr kabla (ten audio pc ma z 10-15 cm) z wyjściem i wejściem na Jack 3,5 i poprowadziłem sobie tak jak chciałem.
P.S. Jakbyś miał duże trudności ze zdobyciem tego to daj znać.
Bzyku