witam.Mam maly problem wykrecilem i rozebralem caly wtrysk lacznie z czyms ponizej wtrysku z prawej strony co wyglada jak jakis silniczek i wysuwa bolczyk po dodaniu gazu.tutaj mysle ze zrobilem blad ze to wogole dotykalem bo auto od tego mometu nie ma wolnych i przy dodaniu gazu nirowno pracuje i kopci.Przekopalem forum i nic nie znalazlem na ten temat.bardzo prosze o pomoc i chcialbym zapytac jeszcze za co jest odpowiedzialne to urzadzenie?a
Mam jeszcze pytanko czy tego silniczka krokowego po wyjeciu nie potrzeba jakos ustawic na wlasciwe polozenie.ja wyciaglem go zupelnie i pokrecilem nim.on jest z tego co wiem odpowiedzialny z wolne a jest tez odpowiedzialny za to ze auto po dodaniu gazu kopci i nirowno pracuje??sa mokre swiece
na grzałkę wpada paliwo z wtrysku po otwarciu przepustnicy, jak otworzysz przepustnicę to ją zobaczysz, podgrzewa ona mieszankę przed rozgrzaniem silnika. Ale jak objawy nie znikają po rozgrzaniu to odpada.
Kręciłeś tą śrubką, o którą opiera się bolec z silniczka ? jak nie to nie kręć, bo można ją ustawić później tylko kompem serwisowym, lub na ucho, ale idealnie nie będzie.
ogólnie sprawdź 2 razy wszystko co podpowiedział Flap, a podciśnienia nawet 3 razy, z dmuchaniem w rurki włącznie bo mogą być nieszczelne, lub przytkane, a łatwo je przytkać przy składaniu i efekt jest taki sam.
Wielkie dzieki za pomoc !! Po urlopie rozebralem wszystko poskladalem jak sie nalezy i autko pali igielka.Mam tylko jeszcze jeden problem auto ma niskie obroty jak jest motor zimny, a jak jest cieply to raz normalne raz kolo 1300.No i troszeczke poszarpuje przy dodawaniu gazu na rozbiegu potem idzie dobrze. Jaki moze byc powod takiego zachowania sie??