witam,
w swoim Mini dopatrzyłem się pewnej usterki, szukałem szukałem i znaleźć niestety nie mogę
zaznaczony element wychodzi bodajże z podciśnieniowego regulatora kąta wyprzedzenia zapłonu i gdzieś musi dochodzić i tutaj jest pytanie gdzie?
Może ktoś będzie mi w stanie pomóc albo zobaczyć w swoim Mini, dodam że Mini jest z 87 i ma silnik 1.0
Podciśnieniowy regulator
Moderator: flapjck1
Podciśnieniowy regulator
- Załączniki
-
- DSC_0827.JPG (617.13 KiB) Przejrzano 997 razy
Re: Podciśnieniowy regulator
powinieneś go podłączyć do gaźnika
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
zdejmij obudowe filtra powietrza i bedziesz widzial taki maly krociec na gazniku, pewnie na nim bedzie resztka kolanka plastikowego, zastap je wezykiem 2 albo 3 mm, nie pamietam juz jaki tam potrzebny
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Tak poza tematem, ładne regulowane mocowanie alternatora. Czyżby ktoś kupił za duży pasek?
Back on the road...
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
W oryginale, przewód podciśnienia od regulatora podłaczony był do elektrozaworu znajdującego się na przegrodzie za górnym zbiornikiem chłodnicy i dalej drugi odcinek przewodu od elektrozaworu do króćca znajdujacego sie w górnej części gaźnika. Elektrozawór sterowany był wyłacznikiem znajdującym się przy mechaniźmie lewarka zmiany biegów ( pod podłogą ).
Obecnie należy podłaczyć ten przewód podciśnienia bezpośrednio do króćca przy gaźniku, tak jak piszą koledzy.
Obwód elektrozaworu pominąć.
Obecnie należy podłaczyć ten przewód podciśnienia bezpośrednio do króćca przy gaźniku, tak jak piszą koledzy.
Obwód elektrozaworu pominąć.
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Przy tym silniku jest większe koło pasowe na pompie wody ( tak przynajmniej sądzę po ilustracji ). W tym przypadku powinien być zamontowany pasek 10x838. Przy kole mniejszym na pompie rozmiar paska 10x825. Byc może tu jest założony jeszcze dłuższy pasek powyżej 838.Szolders pisze:Tak poza tematem, ładne regulowane mocowanie alternatora. Czyżby ktoś kupił za duży pasek?
dzięki bardzo udało się już jest teraz wszystko git