R56 dusi się powyżej 5000 obrotów

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: R56 dusi się powyżej 5000 obrotów

Post autor: alan »

Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

Oczywiscie ze jest, wejdz na realoem dopasuj sobie nr filtra,poszukaj zamiennika do niego i voila!
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

Eh powielilem odpowiedz
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
wtokar
Nowy
Nowy
Posiadane auto: MINI COOPER R 56

Post autor: wtokar »

Witam
może pomogę trochę odnośnie filtra paliwa.
Posiadałem R56 z 2010 r postanowiłem wymienić filtr paliwa który ponoć mieści się w pompie w zbiorniku zakupiłem filtr boscha i jakież było moje zdziwienie jak po zdemontowaniu siedzenia odkręceniu klapki inspekcyjnej oraz wymontowaniu pompy okazało się że nie ma w niej filtra.
A to czemu?
A temu że w mini montowane były dwie różne pompy możecie to sprawdzić po nr Vin w aso zamim rozkręcicie pół auta i wydacie niepotrzebnie pieniądze na filtr o stracie czasu nie wspomnę.
a oto potwierdzenie
http://sklep.auto-voll.pl/16112755083-oryginal-bmw.html
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Post autor: maniujr »

laloom pisze:kolega, założyciel wątku nie słucha ASO jak wyroczni ale jakiś czas temu wymieniając olej u zwykłego mechanika usłyszałem tą sama hustorię. W pompie paliwa jest jakaś siatka zamiast tego której nie trzeba rzekomo wymieniać. Dzisiaj ta informację usłyszałem w warsztacie który się specjalizuje w BMW. Razem z każdą wymianą oleju lub przynajmniej co z drugą wymienia się świece...

Dzisiaj po podłączeniu komputera, wykasowaniu wszystkich starych błędów, przegonieniu powyżej 5000 obrotów wyskoczył następujący błąd; "błąd ciśnienia doładowania" W warsztacie chcą najpierw sprawdzić czy nic się przypadkiem nie rozszczelniło, ale to dopiero za tydzień :(

jakieś pomysły?
może turbo umiera, może nieszczelny dolot (ale raczej byś słyszał), może turbo przeładowuje bo np wastegate szwankuje... mierzyli wartość doładowania ?
laloom
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56

Post autor: laloom »

flapjack
w mojej pompie paliwa jest siatka której się nie wymienia - tak dzisiaj powiedział Mi mechanik i to nie z ASO

maniujr
na razie tylko podłączony był komputer. W poniedziałek/wtorek odtsawiam auto do mechanika :( więc nikt póki co tego nie mierzył

turbina powiadasz? w innym aucie jak padła Mi turbina to inaczej się zachowywała, świszczała już od dołu, ta na końcowym etapie, ale mechanikiem nie jestem.

Póki co, nie mam innych opcji :(
laloom
Swój Człowiek
Swój Człowiek

mała aktualizacja, dzisiaj miałem chwilę aby przetestować moje auto i...

przyspieszając normalnie np. na pół wciśniętego pedału gazu auto jedzie normalnie i nie ma nie zamula nawet przy 6000 obrotów

problem pojawia się jak mu dać w... pedał w podłogę to i przy 3000-4000 obrotów słychać głośną turbinę i auto zamula, obojętnie czy to od starty czy w trakcie jazdy...

jakieś pomysły?
laloom
Swój Człowiek
Swój Człowiek

kod błędu 2885 - odchyłka regulacji ciśnienia doładowania / Boost Pressure Control Deviation Plausibility Error

jakieś pomysły od czego zacząć, na co się ukierunkować?
laloom
Swój Człowiek
Swój Człowiek

elektro zwór ciśnienia :P
ODPOWIEDZ