AUSTIN ROVER "85 Red Hot- Gadzio
Moderator: flapjck1
- gadzio
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: austin rover red hot
Re: AUSTIN ROVER "85 Red Hot- Gadzio
Daaawno nic tutaj się nie działo,a zmiany spore więc może coś napiszę.
Jako że mojej emigracji końca nie widać a miniak tylko stał bezczynnie w garażu, trzeba było podjąć jakąś decyzję co z nim dalej Jako że nie mogłem sobie jakoś życia bez mini wyobrazić to opcje były dwie:sprzedać i kupić tutaj coś innego czy ogarnąć to co mam i zabrać ze sobą. W sumie nie musiałem długo się zastanawiać-postanowiłem ogarnąć to co mam i sprowadzić.Po krótkim poszukiwaniu odpowiedniej osoby ,która by się nim zajęła,miniak trafił do Flapjacka.
Niestety, te kilka lat bezruchu dały mu się we znaki-szczególnie silnikowi.
Nie będę wymieniał co było robione ,bo byłby to post na dwie strony .Tak w skrócie to Flapjack musiał ogarnąć wszystko oprócz blacharki-zawieszenie, silnik,elektryka(za co jeszcze raz dzięki Flapjack )
W grudniu roboty przy nim zostały zakończone i miniak tafił na lawecie (po drobnych przygodach)do Holandii ,gdzie obecnie przebywam.Puki co smigałem nim bez żadnego zgłaszania go gdziekolwiek, ale muszę go przerejestrowac ,więc niedługo otrzyma nową tożsamość
Można więc powiedzieć, że po 10 latach zaczynam swoją przygodę z mini od nowa
Jako że mojej emigracji końca nie widać a miniak tylko stał bezczynnie w garażu, trzeba było podjąć jakąś decyzję co z nim dalej Jako że nie mogłem sobie jakoś życia bez mini wyobrazić to opcje były dwie:sprzedać i kupić tutaj coś innego czy ogarnąć to co mam i zabrać ze sobą. W sumie nie musiałem długo się zastanawiać-postanowiłem ogarnąć to co mam i sprowadzić.Po krótkim poszukiwaniu odpowiedniej osoby ,która by się nim zajęła,miniak trafił do Flapjacka.
Niestety, te kilka lat bezruchu dały mu się we znaki-szczególnie silnikowi.
Nie będę wymieniał co było robione ,bo byłby to post na dwie strony .Tak w skrócie to Flapjack musiał ogarnąć wszystko oprócz blacharki-zawieszenie, silnik,elektryka(za co jeszcze raz dzięki Flapjack )
W grudniu roboty przy nim zostały zakończone i miniak tafił na lawecie (po drobnych przygodach)do Holandii ,gdzie obecnie przebywam.Puki co smigałem nim bez żadnego zgłaszania go gdziekolwiek, ale muszę go przerejestrowac ,więc niedługo otrzyma nową tożsamość
Można więc powiedzieć, że po 10 latach zaczynam swoją przygodę z mini od nowa
- gadzio
- Swój Człowiek
Mini w nowym domu
- Załączniki
-
- IMAG1394.jpg (61.66 KiB) Przejrzano 736 razy
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
Hah! Gratulacje z decyzji, mini świetne, bardzo lubię te lusterka - sentyment z mojego czerwonego
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
- gadzio
- Swój Człowiek
Nie obyło się bez komplikacji, ale w końcu się udało, mini otrzymał nową tożsamość
- Załączniki
-
- IMAG1711-480x647_1.jpg (51.45 KiB) Przejrzano 630 razy
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
zrobiles inaczej niz znakomita wiekszosc! sciagnales auto DO holandii
tam nie ma jakiejs opcji weteranskich blach?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- gadzio
- Swój Człowiek
No tak,większość jedzie w drugą stronęflapjck1 pisze:zrobiles inaczej niz znakomita wiekszosc! sciagnales auto DO holandii
Opcji zabytkowych blach niestety nie ma,nie tak całkiem dawno jeszcze byla jakaś możliwość, ale zlikwidowali to całkiem. Poza tym samochód ,żeby był uznany jako zabytek ,musi w Nl mieć 40 lat
- gadzio
- Swój Człowiek
No i niestety po 16 latach nadszedł czas żeby rozstać się z moim mini.Dlugo nad tym myślałem i stwierdziłem że u kogoś innego będzie mu jednak lepiej. Za jakiś czas bedzie potrzebował trochę więcej uwagi bo ruda zaczyna tu i tam wyskakiwac ,a ja niestety nie mam wystarczająco czasu żeby mu go poświęcić. Na pewno kiedyś powrócę do klasycznego mini bo tej choroby nie da się wyleczyć. A puki co żeby smutek rozstania był trochę mniejszy zakupiłem inna zabawkę... Przez chwile cieszylem sie takim zestawem,ale to już w innym temacie zapodam.
- Załączniki
-
- 1.jpg (189.72 KiB) Przejrzano 282 razy
-
- 2.jpg (152.82 KiB) Przejrzano 282 razy
- gadzio
- Swój Człowiek
A i taka ciekawostka,sprowadzilem samochód do Holandii z Polski , sprzedałem Holendrowi...i Polak płakał jak sprzedawał ...wszystko na odwrót
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
szkoda ... i teraz zawsze jak spotkasz na drodze klasyka zaboli cię serce ♥
- gadzio
- Swój Człowiek
No niestety, tak będzie