Odpowietrzenie
Moderator: flapjck1
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Odpowietrzenie
Czy zastosowanie serwa i poziomej pompy GWC 90376 rozwiązało by poruszany tutaj problem. Pytanie zadałem z ciekawości. Na pewno Markfive przeprowadzał takie konwersje.
MJ
- Kolpak
- Nowy
- Posiadane auto: Austin Mini Mayfair Automat
A ja jeszcze nie przypomniałem, że mój jest w automacie...ale to chyba bez znaczenia?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
bez, minus taki ze heble sa ci bardziej potrzebne
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Kolpak
- Nowy
To na pewno
A taka pompa od czego może być?
Nr LPR 1094
Niby 1.0 82-93...
A taka pompa od czego może być?
Nr LPR 1094
Niby 1.0 82-93...
- Załączniki
-
- lpr.JPG
- (47.43 KiB) Pobrany 227 razy
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Układ z serwem i pompą poziomą stosowany od 89' to najbardziej skuteczne z rozwiązań seryjnych. Pompa o zwiększonej średnicy w stosunku do pomp pionowych ma większą wydajność przy podobnym skoku. Pompa ta wymaga zwiększonej siły nacisku, dlatego działa skutecznie wyłącznie ze sprawnym serwem.Minis pisze:Czy zastosowanie serwa i poziomej pompy GWC 90376 rozwiązało by poruszany tutaj problem.
Aby zastosować taką pompę we wcześniejszych rocznikach, oprócz samej pompy i serwa, konieczne jest zamontowanie wszystkich elementów wchodzących w skład zmodernizowanego układu przeniesienia ruchu z pedału hamulca na serwo i pompę znajdującą się z prawej strony komory silnika.
Co do rozwiązania poruszanego w temacie problemu, odpowiedzi znajdują się już w moich poprzednich postach.
- Kolpak
- Nowy
Markfive - wiesz od czego ta pompa co wstawiłem? Nie nada się do mnie?
Zadajesz... Pytanie retoryczne . Czytaj co powiedział Marek. Wszystkie pytania zostały zadane i odpowiedzi. KUP POMPĘ...
Wszystko robi na kolanie.
Osoba aspołeczna..
Bo tak pisząc znaczy że gówno o tym wiesz.
Jeśli chcesz tylko się wymądrzać albo mnie pouczać to wypad
Osoba aspołeczna..
Bo tak pisząc znaczy że gówno o tym wiesz.
Jeśli chcesz tylko się wymądrzać albo mnie pouczać to wypad
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Pompa LPR 1094 to zamiennik pompy współpracującej z serwem. Jest to pompa pozioma. Nie nadaje się do Twojego układu.Kolpak pisze:Markfive - wiesz od czego ta pompa co wstawiłem? Nie nada się do mnie?
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
Kolpak pisze:Markfive - wiesz od czego ta pompa co wstawiłem? Nie nada się do mnie?
to jest pompa do serwa, pozioma, potrzebujesz do tego jeszcze zbiorniczka, serwa, kosza serwa, pedalu hamulca i rury z podstawa laczacej pedal z serwem
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Minis pisze:https://allegro.pl/pompa-hamulcowa-austin-metro-1-0-1-3-mg-metro-i7289701412.html
czy ta pompa do mini pasuje ?
To jest pompa do Austina Metro. Ma taką samą średnicę wewnętrzną jak pompa pozioma Mini do serwa. W Metro pracuje w pozycji pionowej na serwie zamocowanym poziomo na przegrodzie . Przeznaczona jest wyłącznie do współpracy z serwem. Ma dwa wyjścia z pierwszej (dolnej) sekcji.
Istotna jest informacja, że Metro ma zupełnie inny schemat połączeń obwodów hydraulicznych (obwody krzyżowe np: lewy przód - prawy tył / prawy przód - lewy tył oraz dwa niezależne obwody każdego zespołu tłoków zacisków czterotłokowych z przodu). W związku z tym odmienny jest rodzaj zastosowanego zestawu sprężyn tłoków wewnątrz pompy. Pozornie więc te pompy są podobne ale różnią się szczegółami.
Możliwe jest wykorzystanie pojedynczych części składowych takiej pompy przy regeneracji poziomej pompy Mini/serwo.
Na pytanie czy pasuje, odpowiadam: mocowania są takie same jak w Mini/serwo, ale charakterystyka pracy pompy jest inna.
- Kolpak
- Nowy
Pytanie było zadane Markfive.hillman pisze:Zadajesz... Pytanie retoryczne . Czytaj co powiedział Marek. Wszystkie pytania zostały zadane i odpowiedzi. KUP POMPĘ...
Poza tym ja czytam co napisał, a Ty raczej nie, bo odp. średnio w temacie.
- Kolpak
- Nowy
Dziękuję.markfive pisze:Pompa LPR 1094 to zamiennik pompy współpracującej z serwem. Jest to pompa pozioma. Nie nadaje się do Twojego układu.Kolpak pisze:Markfive - wiesz od czego ta pompa co wstawiłem? Nie nada się do mnie?
- Kolpak
- Nowy
Pytanie z kategorii pilnych.
Posiada ktoś zbiorniczek do GMC227?
Posiada ktoś zbiorniczek do GMC227?
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
Możliwe ze ja mam, ale dopiero w weekend najprawdopodobniej będę mógł sprawdzic