deska rozdzielcza - szablon

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Rych

Re: deska rozdzielcza - szablon

Post autor: Rych »

czy orientuje się ktoś gdzie można dostać ładne drzewo i w jakiej cenie??

Proponuję Modrzew.... :razz:
A tak serio - nie rób z drewna, a raczej MDFu lub sklejki, nie będzie się paczyć. Naklej na to ładny, naturalny fornir np. orzechowy. Podbarwisz go trochę i efekt masz murowany.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

czy jestes w stanie odroznic modrzew?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
TRIP
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: TRIP »

dobrze ale ile kosztowała by zabawa z fornirem i sklejką i gdzie można go dostać
Rych

Post autor: Rych »

Sklejkę kupisz w Castoramie, ale lepiej idź do jakiegoś stolarczyka, to może Ci za piwo odda jakiegoś obrzyna. Spytaj się od razu o okleinę, może będzie miał jakąś zakurzoną w komórce na strychu. Potem wytnij sobie dechę wg. szablonu, posmaruj wikolem i dechę i fornir (fornir warto zmoczyć, by był bardziej elastyczny) i klej na gorąco (ja to robię starym żelazkiem) lub ideałem byłaby prasa. Potem wyglancuj ładnie papierkiem 200, nadaj kolor jaki sobie życzysz, znowu przetrzyj i nakładaj lakier. Poszukaj, tu już był wątek o lakierowaniu desek....
Jakbyś miał problemy ze znalezieniem ładnego, naturalnego forniru to w ostateczności wal do mnie na PW.
Taka zabawa nie dość ze jest tania, to dodatkowo niesie ze sobą nieocenione atrakcje w postaci nauki stolarstwa :mrgreen:
Przy trzeciej desce już będziesz MISZCZ :mrgreen:
lamerson1985

Post autor: lamerson1985 »

ja swoją deskę będę chciał zrobić z czarnego dębu albo orzecha
Awatar użytkownika
TRIP
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:

Post autor: TRIP »

dziękuję za zaspokojenie mojej Ciekawości może w moim następnym miniaczku deseczkę wykonam sam ;P
lamerson1985

Post autor: lamerson1985 »

zrób zrób satysfakcja gwarantowana :)
adrianoscyganos

Post autor: adrianoscyganos »

Odgrzewam kotleta. Czy można prosić o szablon z dokładnymi wymiarami taki jak kolega zapodał (fajny jest ale lipa rozdzielczość)? Byłbym bardzo wdzięczny :) Pozdrawiam
ODPOWIEDZ