Składamy do kupy: MINI Cooper R50 i MINI One
Re: Składamy do kupy: MINI Cooper R50 i MINI One
jeszcze jedno pytanie czy można skrzynię wymienić od nowszego modelu? np. 2005r?
http://www.allegro.pl/item1035083939_mi ... ualna.html
http://www.allegro.pl/item1035083939_mi ... ualna.html
Było już o tym kiedyś mówione - od polifta skrzynia nie będzie pasować - chyba inaczej mocowana itp. W każdym razie nie da się jej zastosować
jutro biorę się za ściąganie skrzyni i tak sobie właśnie myślę czy zamiast kupować inną używaną a zarazem nie pewną jak długo ona pożyje czy nie lepiej kupić taki zestaw:
http://cgi.ebay.co.uk/bmw-mini-cooper-5 ... 3cace87e06
i zlecić komuś złożenie tego.
http://cgi.ebay.co.uk/bmw-mini-cooper-5 ... 3cace87e06
i zlecić komuś złożenie tego.
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
pytanie: zderzak Mini Cooper 2005 wersja USA (bez chromow na halogenach) - czy jest możliwość nałożenia chromów na halogeny? czy jest to prosty zabieg czy może trzeba ciąć zderzak i kombinować?
Voyth pisze:Co do oleju to licz się z tym, że MINIak lubi sobie wypić i tak jak piszesz 15000 będzie optymalne. Po drodze zaliczysz jeszcze z 5 dolewek
Z żarówkami w panelu wygląda to tak - są tylko dwie:
Pamiętaj, żeby podczas wymiany nie obracać pokrętłami, bo kulki się wysypią i już w niektórych przypadkach może panel nie zadziałać.
Dzięki Voyth - udało się wymienić te żarówki...
ALE muszę przyznać - że ich wymiana wymaga anielskiej cierpliwości i zręczności....
Dostać się do nich jest trudno... Szczególnie odłączenie panelu klimatyzacji i jego ponowne podłączenie to horror.... a wydostanie żarówek bez szkody dla reszty panelu to wiele wyzwisk pod adresem producenta MINI
Jeśli ktoś jeszcze zdecyduje się na wymianę, to te dwie żarówki noszą nazwę "sklepową": "żarówka T5" - można kupić nawet w praktikerze - koszt 2,50zł za 2 sztuki.
- Załączniki
-
- DSCN3904s.jpg (376.53 KiB) Przejrzano 1328 razy
Phantomas tak przyglądam się temu zdjęciu - jest tam dojście do kabli podłączenia przednich halogenów przeciwmgielnych? bo u mnie niestety nie są podłączone a nie widzę kabli do ich podłączenia i zastanawiam się czy opłaca się ściągać ten panel
Troche za dużo porozkładałeś Ja to wszystko co Ty pozdejmowałeś tylko odkręcałem, żeby luźno można było podgiąć plastiki do wymiany.
Mam pytanie - klamka zewnętrzna drzwi kierowcy bardzo ciężko mi się wciska - jest na to jakaś recepta ? Kiedyś ktoś pisał, żeby w ten element króry się naciska popsikać WD40. Można od zewnątrz psiknąć, czy jeszcze trzeba zdjąć tapicerkę i od środka nasmarować ?
Mam pytanie - klamka zewnętrzna drzwi kierowcy bardzo ciężko mi się wciska - jest na to jakaś recepta ? Kiedyś ktoś pisał, żeby w ten element króry się naciska popsikać WD40. Można od zewnątrz psiknąć, czy jeszcze trzeba zdjąć tapicerkę i od środka nasmarować ?
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Voyth pisze:Troche za dużo porozkładałeś Ja to wszystko co Ty pozdejmowałeś tylko odkręcałem, żeby luźno można było podgiąć plastiki do wymiany.
Dzisiaj naprawiałem ciężko pracującą klamkę zewnetrzną, jest dużo zabawy żeby ją wymontować bo trzeba tam w niej linke nasmarować, należy też nasmarować qw środku zamek i wszystko wraca do normy
Dzięki za informacje.
Pojawił się kolejny problem - przy hamowaniu ze 140 do 110 km/h na kierownicy odczuwam dość duże bicie / szarpanie. Od razu mówie - klocki i tarcze na wszystkich kołach były wymieniane w sierpniu 2009 i jest zrobione na nich może 6000 km. Przez pierwsze 200 km oszczędzane jak zaleca producent - delikatne hamowanie. Nie są to też jakieś chińskie zabawki, tylko Ate / Lucas takie jak oryginały. Teraz pytanie co to może być... Tylko w tych prędkościach to występuje. Próbowałem wczoraj wyhamować z 70 do 0 dość mocno i nie ma najmniejszego bicia, a przy takich wysokich prędkościach jest. Możliwe, że jakiś element zawieszenia jest wybity i np. ma luz i podczas hamowania nie trzyma się i nim szarpie np. jakiś sworzeń czy coś ?
Pojawił się kolejny problem - przy hamowaniu ze 140 do 110 km/h na kierownicy odczuwam dość duże bicie / szarpanie. Od razu mówie - klocki i tarcze na wszystkich kołach były wymieniane w sierpniu 2009 i jest zrobione na nich może 6000 km. Przez pierwsze 200 km oszczędzane jak zaleca producent - delikatne hamowanie. Nie są to też jakieś chińskie zabawki, tylko Ate / Lucas takie jak oryginały. Teraz pytanie co to może być... Tylko w tych prędkościach to występuje. Próbowałem wczoraj wyhamować z 70 do 0 dość mocno i nie ma najmniejszego bicia, a przy takich wysokich prędkościach jest. Możliwe, że jakiś element zawieszenia jest wybity i np. ma luz i podczas hamowania nie trzyma się i nim szarpie np. jakiś sworzeń czy coś ?
a nie przypadkiem końcówki drążka? chociaż przy tym by Ci samochód przy puszczonej kierownicy zjeżdżał na boki
Przy przyspieszaniu nic się nie dzieje, samochód jedzie równo, w jednym torze, nie zjeżdza na boki. Tylko podczas hamowania ze 140 do 110 km/h jak napisałem
Hi
Problem pewnie poruszany ale nic nie znalazłem Nie podnosi mi się lewy reflektor, a dokładnie nie ustawia się po przekręceniu kluczyka. Co może być tego przyczyną
Problem pewnie poruszany ale nic nie znalazłem Nie podnosi mi się lewy reflektor, a dokładnie nie ustawia się po przekręceniu kluczyka. Co może być tego przyczyną