w razie czego mam uzywke za 30

Moderator: flapjck1
jak nic nie znajde to ssie odezwe po ta uzywkeflapjck1 pisze:mozesz kupic nowke - koszto cos kolo 10 gbp chyba, popytaj w sklepach z linkow ponizej czy nie maja na stanie
w razie czego mam uzywke za 30
aha ale czerwona po odpaleniu powinna zgasnac?? (bo u mnie tylko przy przekreceniu kluczyka sie zapala) a pomaranczowa to kiedy powinna sie zapalac jak cisnienia nie ma czy jak jest za duze?? wiec bede musial teraz szukac czujnika cisnienia oleju (ciekawe czy jest w silniku)flapjck1 pisze:czerwona od ladowania pomaranczowa od cisnienia oleju
Z ładowaniem pół biedy, gdy lampka czerwona nie gaśnie po uruchomieniu silnika alternator nie ładuje ale silnik to przeżyje. Ta druga pomarańczowa kontrolka powinna również świecić się po włączeniu zapłonu. Po uruchomieniu silnika i pojawieniu się ciśnienia w obiegu oleju / smarowania silnika lampka gaśnie. Bez sprawdzenia tego czy cisnienie jest w zasadzie nie powinno się w ogóle uruchamiać silnika np po naprawie lub w sytuacji gdy długo stał bez oleju.Pipi pisze:...aha ale czerwona po odpaleniu powinna zgasnac?? (bo u mnie tylko przy przekreceniu kluczyka sie zapala) a pomaranczowa to kiedy powinna sie zapalac jak cisnienia nie ma czy jak jest za duze?? wiec bede musial teraz szukac czujnika cisnienia oleju (ciekawe czy jest w silniku)