PILNE! problem z tlumikiem
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
PILNE! problem z tlumikiem
w skrocie:
zrobilem trase poznan - szczecin i tlumik, ktory wiedzialem, ze jest do wymiany, nie wytrzymal. poniewaz predkosc oscylowala na A2 i S3 kolo 160 to od temperatury nadtopil sie zderzak...
teraz pytanie, co robic?
czy moge w takim stanie jechac spowrotem do poznania? czy ryzykuje cos powazniejszego?
czy gdzies w okolicy szczecina/gryfina jest jakis punkt w ktorym moglbym to zrobic ~na miejscu (najlepiej w poniedzialek) najlepiej na zamienniku? nie chcialbym inwestowac w oryginalny tlumik bo ztcw to koszt rzedu 1800 zl...
a teraz jeszcze czeka mnie wymiana zderzaka
wiecie ile to moze kosztowac?
zrobilem trase poznan - szczecin i tlumik, ktory wiedzialem, ze jest do wymiany, nie wytrzymal. poniewaz predkosc oscylowala na A2 i S3 kolo 160 to od temperatury nadtopil sie zderzak...
teraz pytanie, co robic?
czy moge w takim stanie jechac spowrotem do poznania? czy ryzykuje cos powazniejszego?
czy gdzies w okolicy szczecina/gryfina jest jakis punkt w ktorym moglbym to zrobic ~na miejscu (najlepiej w poniedzialek) najlepiej na zamienniku? nie chcialbym inwestowac w oryginalny tlumik bo ztcw to koszt rzedu 1800 zl...
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
Re: PILNE! problem z tlumikiem
dolaczam zdjecia ;(
na jutro na 10 niby umowilem sie z mechanikiem ktory sprobuje cos wyspawac, zebym mogl wrocic do poznania, ale nie wiem czy mu sie uda bo dziura jest spora...
na jutro na 10 niby umowilem sie z mechanikiem ktory sprobuje cos wyspawac, zebym mogl wrocic do poznania, ale nie wiem czy mu sie uda bo dziura jest spora...
- Załączniki
-
- 20120414286.jpg (54.98 KiB) Przejrzano 1241 razy
-
- 20120414283.jpg (85.22 KiB) Przejrzano 1241 razy
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Trzeba było wolniej jechać jak wiedziałeś, że masz dziurę.Brennt pisze:w skrocie:
teraz pytanie, co robic?
Dziurę można zaspawać, trochę wytrzyma i chyba jeszcze dużych nie widziałeś (ciesz się , że cały tłumik nie odpadł.
Ryzykujesz bez naprawy stratę dowodu rej. jak będziesz miał pecha.
A jak wymienisz zderzak i będzie źle spasowany ryzykujesz opiniami (którymi sam szafujesz na forum) auto bite Panie!!!

-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
se7ven pisze: A jak wymienisz zderzak i będzie źle spasowany ryzykujesz opiniami (którymi sam szafujesz na forum) auto bite Panie!!!

ten tłumik to jedna rdza wiec może być tak że nikt sie nie podejmie reanimacji.
Po za tym nadal nie rozumiem uporu w wybieraniu tłumika z aso który i tak wcześniej czy później zgnije no chyba że jest to "podnoszenie wartości" auta ( bo tłumik będzie stanowił prawie albo 10% jego wartości

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
oj jak bym wiedzial, ze mam dziure to bym to wymienil od razu a nie jechal w trase 
nie chce kuopwac oryginalnego tlumika chyba, ze nie bede mial inego wyjscia. w poznaniu wiem gdzie moge to zalatwic, ale chce po prostu wrocic do domu
poki co chyba nie bede wymienial calego zderzaka tylko ten czarny plastik na dole (o ile sie da go gdzies dostac i w latwy sposob wymienic
co do reanimacji to potrzebuje, zeby przetrwal 300 kilometrow, ew. bede jechal z przerwami na odpoczynek...

nie chce kuopwac oryginalnego tlumika chyba, ze nie bede mial inego wyjscia. w poznaniu wiem gdzie moge to zalatwic, ale chce po prostu wrocic do domu

poki co chyba nie bede wymienial calego zderzaka tylko ten czarny plastik na dole (o ile sie da go gdzies dostac i w latwy sposob wymienic
co do reanimacji to potrzebuje, zeby przetrwal 300 kilometrow, ew. bede jechal z przerwami na odpoczynek...
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
jak chcesz mam ładny zderzaczek z chromem, który będzie Ci pasował przelakierujesz sobie tylko z pepper white na czerwony 

-
- Wiarus
- Posiadane auto:
tak to wyglada po wymianie tlumika, czarnego plastiku i delikatnym wlasnorecznym prostowaniu czesci czerwonej
zderzak i tak do wymiany/spawania + malowania, ale poki co moge z tym zyc
zderzak i tak do wymiany/spawania + malowania, ale poki co moge z tym zyc
- Załączniki
-
- DSC04952small.jpg (257.3 KiB) Przejrzano 1039 razy
E tam zawsze mozna zreanimowac plastik sa od tego spece co za pare groszy wyrownaja powierzchnie chyba ze bedzie Cie przerazalo w Twojej psychice to ze od wewnatrz bedzie wybrzuszony a tego nie bedzie i tak widac. Chyba ze wolisz kupic uzywke i malowac a to juz kilka stow nie Twoje. Malowanie bedzie drozsze od samego zderzaka wiec lepiej poszukac takiego samego czerwonego
http://allegro.pl/mini-cooper-zderzak-t ... 06738.html
http://allegro.pl/mini-cooper-zderzak-t ... 06738.html